Til innholdet

Kurs i FoU og virkemidelapparat har gitt nytte for bedriftene

Kompetanseprogrammet i FHF har nå gjennomført tre kurs i FoU og virkemiddelbruk siden starten i fjor høst. Det har gitt konkret nytte for flere aktører.

img_1262

FoU-investeringene i næringen er svært store på mange felt, i den enkelte bedrift, men særlig for næringen som helhet. I offentlig regi, i forskningsrådsregi og ikke minst finansiert av FHF. Utfordringen for aktørene i næringen er å få konkret nytte av disse FoU-investeringene. En annen utfordring er å evne å utnytte de mulighetene som finnes i virkemiddelapparatet. Det er store muligheter for aktører i næringen, men dette er et uklart landskap for de fleste.

Dette har Kompetanseprogrammets kurs som mål å gjøre noe med. Når tre kurs nå er gjennomført i FoU og virkemiddelbruk, er foreløpig konklusjon at aktørene som har deltatt har opplevd dette som konkret og nyttig.
Lene Høgset i Fishguard sier "det var en god arena for å bli kjent med virkemiddelapparatet". Arne Staveland i Eide Fjordbruk uttaler "fått god oversikt og vet nå hvem jeg kan kontakte", mens Trond Sandvik i Sterling White Halibut uttaler " fikk nettverk; bra å treffe ulike typer folk, ser det er et stort hjelpeapparat der ute". Deltakerne får verktøy de kan ta i bruk i egen bedrift, og etter hvert kurs ser vi 3 - 4 prosjekter på god veg mot realisering.

De korte, effektive kursene fortsetter nå utover høsten med de to første i Rogaland og Nordland i september, der flere aktører i næringen vil få mer nytte av både virkemiddelapparatet og FoU i næringen ved å delta.

keyboard_arrow_up