Til innholdet

Neste generasjon merkemaskin for klippfisk

Markedets krav til merket norsk klippfisk av ypperste kvalitet har økt påfallende de siste årene. Et nylig avsluttet FHF prosjekt har nå utviklet et nytt merkekonsept hovedsakelig til klippfisknæringen.

01

Bacco AS som har vært prosjektleder for FHF prosjektet har utviklet et nytt maskinkonsept for individuell merking av klippfisk basert på rullmatet etiketter og festesnorer. Nålmodulen har også blitt forbedret og er mer driftssikker og åpen. Bacco Tag II er ferdig og implementert hos klippfiskbedriften Mørecodfish AS. Planen er å bidra til implementering i hele bransjen. Markedspotensialet i Norge kan anslås til å være 15-25 maskiner, og flere kunder med eldre installasjoner vil kunne tilfredsstille 100 % merking.
Maskinen er i tillegg konstruert for andre typer fisk som: rund laks, laksefilet og porsjonsstørrelse rund fisk (seabass, seabream, tilapia og ørret). For de sjømatbedriftene som ønsker å profilere egne produkter,  vil maskinen gi en effektiv løsning på denne oppgaven.

Opprinnelses merking og sporing blir et enda sterkere krav i årene fremover, og den nye maskinen kan gjøre jobben på individnivå. Med det nye systemet garanteres mer effektivitet og 100 % merking av klippfisk sier Lorena G Jornet, fagsjef i FHF.

Det er i tillegg laget noen korte filmer som illustrerer test-produksjon med den nye maskinen:

Neste generasjon merkemaskin for klippfisk: Bacco Tag II -Testing ved Gustav Stokke (finansiert av Innovasjon Norge og FHF)

BaccoTag II-K 46001


keyboard_arrow_up