Sjømat og helse-konferansen
Sjømat og helse-konferansen
Siste nytt fra forskningsfronten om sjømat og helse var tema når Forskningsrådet og FHF arrangerte konferansen i Bergen 14.-15. september i år. Presentasjonene er nå klare for nedlasting.
Presentasjoner fra konferansen:
Velkommen av Arvid Hallen,Norges forskningsråd
Seafood's contribution for healthy diets - about FAO's work av Professor Anna Lartey, Director, Nutrition and Food Systems Division, FAO
SJØMAT I NORSK KOSTHOLD - STATUS OG KUNNSKAPSBEHOV
Sammenhengen mellom venøs trombose og sjømatkonsum
av Professor John-Bjarne Hansen, UiT Norges arktiske universitet
Inntak av fisk og sjømat i den norske befolkning, Norkost3 og Ungkost3 av Professor Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo
PROSJEKTRESULTATER - HELSEEFFEKTER
Helseeffekter av marine proteiner og peptider av Ida J. Jensen, UiT Norges arktiske universitet
Inntak av fisk og vitamin D status - en metaanalyse fra randomiserte kontrollerte studier av Jutta Dierkes, Universitetet i Bergen
Kan sjømat beskytte mot fedme og diabetes? av Bjørn Liaset, NIFES
Systembiologi i humane kostintervensjoner nye muligheter for en bedre forståelse av helseeffekter av fisk og fiskeolje av Stine Marie Ulven, Høgskolen i Oslo og Akershus
Bevares de positive helseeffekteneved bearbeiding av pelagisk fisk? av Inger Beate Standal, SINTEF Fiskeri og havbruk
PROSJEKTRESULTATER - BETYDNING AV KOSTHOLD FOR BARN OG UNGE
Har mor-barn studien gitt svar på sjømat og helseeffekter av Anne Lise Brantsæter, Folkehelseinstituttet
SAMFUNNS- OG FORBRUKERPERSPEKTIVER
Sjømat:klima og helse hånd i hånd av Erik Skontorp Hognes, SINTEF
Hvorfor velger folk som de gjør, valg av tilbehør ved inntak av kjøtt vs. fisk av Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo
Hvor viktig er helse i forbrukernes matvalg?Et markedsperspektiv på sjømat og helse av Pirjo Honkanen, Nofima
Helsebevissthet og valget av sunn mat av Svein Ottar Olsen, UiT Norges arktiske universitet
FHFs prioriteringer innen Sjømat og helse-veien videre av Merete B.Schrøder, FHF
Sjømat og helse, hvordan jobber vi videre og med hvilke midler? av Vidar Skagestad, Norges forskningsråd