Til innholdet

Sjømat og helse-konferansen

Avsluttet

September 14 - 15, 2016

Start: kl. 11:00
Slutt kl. 16:00

Påmelding til arrangementet

Sjømat og helse-konferansen

Siste nytt fra forskningsfronten om sjømat og helse var tema når Forskningsrådet og FHF arrangerte konferansen i Bergen 14.-15. september i år. Presentasjonene er nå klare for nedlasting.

Presentasjoner fra konferansen:

Velkommen  av Arvid Hallen,Norges forskningsråd

Seafood's contribution for healthy diets - about  FAO's work av Professor Anna Lartey, Director, Nutrition and Food Systems Division, FAO

 

SJØMAT I NORSK KOSTHOLD - STATUS OG KUNNSKAPSBEHOV

Sammenhengen mellom venøs trombose og sjømatkonsum

av Professor John-Bjarne Hansen, UiT Norges arktiske universitet

Inntak av fisk og sjømat i den norske befolkning, Norkost3 og Ungkost3 av Professor Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo

 

PROSJEKTRESULTATER - HELSEEFFEKTER

Helseeffekter av marine proteiner og peptider av  Ida J. Jensen, UiT Norges arktiske universitet

Inntak av fisk og vitamin D status - en metaanalyse fra randomiserte kontrollerte studier av Jutta Dierkes, Universitetet i Bergen

Kan sjømat beskytte mot fedme og diabetes? av Bjørn Liaset, NIFES

Systembiologi i humane kostintervensjoner nye muligheter for en bedre forståelse av helseeffekter av fisk og fiskeolje av  Stine Marie Ulven, Høgskolen i Oslo og Akershus

Bevares de positive helseeffekteneved bearbeiding av pelagisk fisk? av   Inger Beate Standal, SINTEF Fiskeri og havbruk


PROSJEKTRESULTATER - BETYDNING AV 
KOSTHOLD FOR BARN OG UNGE

Har mor-barn studien gitt svar på sjømat  og helseeffekter av Anne Lise Brantsæter, Folkehelseinstituttet


SAMFUNNS- OG FORBRUKERPERSPEKTIVER

Sjømat:klima og helse hånd i hånd av Erik Skontorp Hognes, SINTEF

Hvorfor velger folk som de gjør, valg av tilbehør ved inntak av kjøtt vs. fisk av Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo

Hvor viktig er helse i forbrukernes matvalg? Et markedsperspektiv på sjømat og helse av Pirjo Honkanen, Nofima

Helsebevissthet og valget av sunn mat av  Svein Ottar Olsen, UiT Norges arktiske universitet

FHFs prioriteringer innen Sjømat og helse-veien videre av Merete B.Schrøder, FHF

Sjømat og helse, hvordan jobber vi videre og med hvilke midler? av Vidar Skagestad, Norges forskningsråd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

keyboard_arrow_up