Til innholdet

Workshop - levendelevering av hyse

Fagfelt: Hvitfisk

Juni 4, 2020

Start: kl. 12:00
Slutt kl. 14:00

teams
Påmelding til arrangementet

Workshop - levendelevering av hyse

Utfordringer og muligheter, erfaringer og ny kunnskap blir tema på FHFs digitale workshop 4. juni om levendelevering av hyse

Levendelevering av hyse er et område med stort potensiale for økt verdiskaping og betydelig kunnskapsutvikling som kan ha stor betydning.

Det er viktig å sikre at ny kunnskap kommer til bedriftene og at erfaringer kan deles. Derfor arrangerer FHF en digital workshop 4. juni, som vil skje på "Teams".

Meld deg på så mottar du oppkoblingslinken til møtet når det nærmer seg. 

Det blir en effektiv workshop på to timer, med innlegg fra forskningen om bl.a. fangst, levendelagring om bord, mottak og slakting samt tidlig filetering.
De viktigste utfordringer og erfaringer blir delt av sentrale bedrifter og det blir god anledning til spørsmål og dialog.


PROGRAM

Innledning
Frank Jakobsen, FHF.                          

Levendelevert hyse = topp kvalitet.  

  • Fangst v/Torbjørn Tobiassen, Nofima
  • Levendelagring om bord v/Torbjørn Tobiassen, Nofima
  • Mottak og slakting v/Silje Kristoffersen, Nofima
  • Tidlig filetering - med kræsjkurs i levende hyse v/Silje Kristoffersen

Levendelagring og slakting ombord eller transport til merd?
v/Ulf Erikson, SINTEF.


Kaffepause.


Økte levendeleveranser av hyse - utfordringer og muligheter.  
Arne E. Karlsen, Gunnar Klo AS.
Frank Kristiansen, Båtsfjordbruket AS.
Ørjan Nergaard, Lerøy AS                         

Erfaringer fra levendeleveranser av hvitfisk – lønnsomhet og effektivitet.
Rolf Guttorm Kristoffersen, Gunnar K.

Er det behov for nye FoU-aktiviteter for å øke leveransene av levende hvitfisk?
Innspill fra deltagende bedrifter.

 

keyboard_arrow_up