Til innholdet

Ferskvannsbehandling mot lakselus – kunnskapsstatus og erfaringer deles på FHF sin havbrukssamling 13-14 oktober

FHF setter kunnskap og status på ferskvannsbehandling mot lakselus på agendaen når havbruk Norge samles på Gardermoen neste uke. Kan man gjennom kontrollerte tester finne mekanismer som fører til at kortvarig eksponering til ferskvann kan benyttes til effektiv avlusing? Dette vil i så fall være et svært viktig bidrag til å redusere bruk av medikamenter for å kontrollere lus.

kystlab

Ferskvannsbehandling har i mange år vært det viktigste tiltaket mot AGD blant annet i Tasmania. Lakselus er som kjent ikke særlig glad i ferskvann, og flere har gjennomført kontrollerte studier med rimelig god effekt.  

For å bidra til at næringen blir faglig oppdatert og utnytter kunnskapen belyses dette temaet på dag 2 på samlingen. En bred status blir gitt av  Kjell Lorentsen og Pat Reynolds fra Gifas om sine forsøk med avlusing med ferskvann i brønnbåt. Mark Powell fra NIVA som har lang erfaring med ferskvann brukt mot AGD vil belyse laksens opplevelser ved ferskvannsbehandling, og Frank Nilsen fra Sea Lice Research Center vil fortelle om hvorfor lakselus ikke liker ferskvann.

"Disse og flere innlegg vil danne bakteppet for en avsluttende diskusjon om hvordan ferskvann best kan utnyttes som et ikke-medikamentelt tiltak mot lakselus,sier fagsjef Kjell Maroni i FHF"

FHF har fremdeles ledige plasser ved årets havbrukssamling, og program og muligheten for å melde seg på gjør du HER

keyboard_arrow_up