Til innholdet

RensefiskNytt: Helhetlig tenkning og totalstrategier i lusekampen

Aktivitetsnivået innen forskning på rensefisk har det siste året vært høy. Flere spennende prosjekter er i oppstartsfase eller godt i gang, og resultater fra prosjekter blir implementert i operasjonell drift. Som et resultat av FHFs strategiske satsing på forebygging og kontroll av lakselus og aktivitetsnivået, velger FHF blant annet å opprette en ny konferanse, samt avholde møter langs norskekysten.

eirikorg

Rensefisk er ett av mange viktige tiltak i arbeidet med forebygging og kontroll av lakselus, og det har fremkommet nyttig kunnskap fra prosjektene på dette feltet.  
 

- Det skjer mye spennende og næringsnyttig forskning, og det er givende å se at resultatene fra prosjekter implementeres i den daglige driften. Samtidig er dette også et resultat av økt fokus på dialog og erfaringsutveksling mellom forskningsinstitusjonene og havbruksnæringen, sier FHF-fagsjef, Eirik Sigstadstø.

Her kan du laste ned siste utgave av RensefiskNytt

Ny konferanse i januar
- Men i det helhetlige bildet er rensefisk kun ett av mange tiltak. FHF har derfor valgt å slå sammen Rensefisk-konferansen og FHF-seminaret om medikamentfri kontroll av lakselus, til en ny konferanse: Forebygging og kontroll av lakselus, forteller Sigstadstø.

Konferansen blir avholdt 22.-24. januar i Trondheim, hvor hovedfokuset vil være å presentere ny kunnskap fra forskning og nye praktiske erfaringer.
Det vil også bli diskutert og presentert totalstrategier for forebygging og kontroll av lakse-lus, og rotasjon mellom ulike metoder for å unngå tilvenning/adapsjon til medikamentfri kontrollmetode.
Her kan du melde deg på konferansen.

Reiser langs kysten med kunnskapen
Som del av FHFs storsatsing på forebygging og kontroll med lakselus arrangeres det i høst en serie møter på ni ulike steder langs kysten. Målet er å legge til rette for diskusjon og erfaringsutveksling om kontroll av lakselus med fokus på forebygging, rett bruk av medikamentfrie tiltak og fiskevelferd.
Målgruppen for møtene er personer i havbruksnæringen som jobber direkte med avlusningsstrategier, og/eller gjennomfører avlusninger (drifts-, produksjons- og områdeledere), samt fiskehelsepersonell.

- Disse møtene er svært nyttige da det vil bli presentert kunnskap fra forskningsprosjekter. Dette igjen vil bidra til at kunnskaper blir implementert og tatt i bruk i operasjonell drift, avslutter Sigstadstø.
Ønsker du å delta på møtene? Her finner du mer informasjon og påmelding.

keyboard_arrow_up