Til innholdet

VIDEO: Langs kysten 2017 - Slik tar Nordlaks fatt på luseproblematikken

Som del av vår strategiske satsing på forebygging og kontroll av lakselus, reiser FHF langs kysten i høst og avholder møter med fokus på dialog og erfaringsutveksling mellom næringen, fiskehelsetjenester og forskningsinstitusjoner. I etterkant legger vi ut fakta-referater fra møtene for å gi alle interessenter innblikk i hva som ble drøftet.

and

Det første av i alt ni møter ble gjennomført i Harstad 3. oktober. FHF legger ut oppdaterte fakta-referater i etterkant av samtlige møter. 
 

Her finner du faktaarket fra møtet i Harstad. 

Driftsleder Ronny Jakobsen i Nordlaks var blant de 24 deltakerne under møtet. 

- Alle håper at næringen skal komme opp med en mirakelkur mot lakselus, men det tror jeg ikke vil skje. Vi i Nordlaks satser hardt på forebygging av lakselusen, sier Jakobsen.

Se hele innslaget om Nordlaks sin tilnærming til luseproblematikken her. 

Kommende møter (med info og påmelding) 

Generelt for møtene langs kysten er diskusjonstema forebyggende tiltak mot lakselus og hvordan forebyggende tiltak kan tas i bruk i en enhetlig strategi mot lakselus. Videre er det et fokus på å dele erfaringskunnskap om medikamentfrie metoder som fjerner lakselus av laksen og hvordan fiskevelferd blir ivaretatt i operasjoner som krever håndtering av laks og rensefisk.

 

Det er lagt opp til kunnskapsformidling fra Nofima og Norsk regnesentral som tar utgangspunkt i resultater fra prosjektene; Medikamentfrie metoder (MEDFRI), Fiskevelferd (FISHWELL) og kunnskap om kontroll av lakselus (Populasjonsmodell lakselus). 

keyboard_arrow_up