Til innholdet

Ny utlysning om midler til prosjekter innen sameksistens mellom lakseoppdrett og villtorsk

Forskningsrådet lyste ut 24 millioner kroner tidligere denne uken til prosjekter som kan gi oss kunnskap om lakseoppdretts eventuelle påvirkning på ville torskebestander. FHF styrker denne utlysningen med 8 av de 24 millioner.

eirik

«Det var veldig naturlig for oss i FHF å styrke denne satsingen som går rett inn i vår egen strategi. Vi kunne ha etablert egne prosjekter innen dette tema, men her får vi mulighet til å gjøre en stor og bred satsing som kan gi oss mange svar på en gang» sier Eirik Sigstadstø, fagsjef i FHF.

 

Bilde: Eirik Sigstadstø, fagsjef i FHF

 

I FHFs handlingsplan står det at FHF skal bidra med forskningsbasert kunnskap om sameksistens mellom havbruk og villfisksektoren, og prioritering for i år går spesifikt på å blant annet bygge kunnskap om hvordan havbruksanlegg påvirker vandring og gyting av villfisk.

 

Næringen har i lang tid etterspurt kunnskap om hvordan oppdrettsnæringen påvirker torsk. Kunnskap vil forhåpentligvis løse en del av debatten som eksisterer mellom fiskerne og oppdretterne i dag. I tillegg vil kunnskap kunne påvirke forvaltningen.

 

Det er Forskningsrådet som administrerer prosjektet og det styres inn under deres rutiner og retningslinjer.

 

Søknadsfristen er satt til 12. september

 

Se hele utlysningen på Forskningsrådets hjemmeside.

Les også sak i dagens Intrafish som omtaler utlysningen.

 

keyboard_arrow_up