Til innholdet

Torg for forskning og innovasjon under Nor-Fishing

Er du opptatt av forskning og innovasjon for fiskeri- og sjømatnæringen, er Forskningstorget stedet å besøke på Fiskerimessen i Trondheim i august

forskningstorget_logo___nett

Åtte forsknings- og innovasjonsmiljøer vil på årets Nor-Fishing-messe være samlet rundt et felles forskningstorg i Hall T - stand T-153 B. Ingen ringere enn fiskeriminister Per Sandberg skal stå for åpningen av Forskningstorget tirsdag 21. august – den første messedagen.

 

Forskningstorget vil synes godt i messelandskapet. Alle som er interessert i forskning og innovasjon, vil vite hvor de skal gå og trenger ikke å lete opp institusjonene i ulike haller. På Forskningstorget samles ekspertisen på forskning og innovasjon for fiskeri og sjømat, forvaltning og teknologi.  

 

Miniseminarer

I løpet av messedagene vil det på torget arrangeres felles miniseminarer for å belyse aktuelle temaer med forskningsbasert kunnskap. Seminarene tar for seg fangst- og fartøyteknologi, bestandsovervåking, havmiljø, bærekraft, bioøkonomi, foredlingsteknologi, sjømatmarked og kvalitet.  

 

Seminarene varer 30-40 minutter og inneholder flere korte innlegg fra forskning og næringsliv for å belyse temaene med konkrete eksempler fra ulike miljøer. Målet er at Forskningstorget skal være møteplass for diskusjoner om forskning og innovasjon, både i forbindelse med de annonserte miniseminarene, og som et sted for mindre, mer uformelle møter. 

 

Programmet kan ses her

 

Det er også opprettet arrangement på Facebook. Dersom du er interessert i å få oppdateringer på hva som skal skje på Forskningstorget kan du like arrangementet. 

 

Forskningstorget – Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Dette er alle de FoU-miljøene som tidligere har deltatt på Nor-Fishing med egne stands. 

 

FHF har egen stand på Forskningstorget og kan finnes på T-155

keyboard_arrow_up