Samlingen finner sted på Thon Hotel Prinsen i Trondheim torsdag den 26. mai, mellom klokken 09.00 og 14.00. Åpningen av samlingen blir gjort av Marit Hjønnevåg som er medlem i faggruppen hvitfisk, etterfulgt av FoU-koordinator Frank Jakobsen, som skal gi en oversikt over status i FoU-aktivitetene.
Deretter vil Jens Østli fra Nofima snakke om ferske og tinte produkter, og hvilke fremtidige konkurransefortrinn det har for fiskehandlerne. Før kaffepausen vil Kjetil Holen fra Faggruppen gi en oversikt over Forbrukerrådets kontroll av sjømat. Margrethe Esaiassen fra Nofima skal gi deltagerne en innføring i målemetoder for kvaliteten på ferskfisk, etterfulgt av Lisbeth Bjørvig Hansen fra Eksportutvalget for Fisk (EFF) som skal snakke om hvordan farseprodukter gir mulighet til å øke forbruket av sjømat blant barn og unge.
Dette blir den riktige innledningen til lunsjen som kommer til å bestå av innovative farseprodukter. Og det er kjøkkensjefen selv ved Thon Hotel Prinsen som har brukt de allerede utviklede farseproduktene for å skape en spennende og velsmakende lunsj for deltagerne. Kjøkkensjefen vil selv være tilstede for å presentere produktene og lunsjen han har satt sammen. Etter lunsj skal deltagerne samles til diskusjon i plenum og grupper for forsøke å definere hvilke FoU-aktiviteter som bør prioriteres for Norgesmarkedet fremover, før det hele rundes av klokken 14.00.