Til innholdet

26.06.2019
Frøy Katrine Myrhol

Pelagisk

Fiskeriministeren til Pelagisk Arena

Pelagisk Arena er det største pelagiske arrangementet i Europa. I år skjer det den 5. september i Ålesund, og fiskeriminister Harald Tom Nesvik er en av innlederne.

Del artikkel

Pelagisk Arena 2019 samler alle de store aktørene i næringen, myndigheter, sentrale politikere, forskning og utvikling, til et fullpakket program som favner alle de viktigste tema.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik skal holde et innlegg om sjømat og behovet for gode internasjonale handelsavtaler. I tillegg skal han møte representanter i næringa til debatt. Der vil det bli diskusjon om ressursforvaltning i Nord-Atlanteren, Brexit og andre dagsaktuelle saker, ledet av Thorvald Tande fra Norsk Fiskerinæring.

Se programmet på arrangementssiden til Pelagisk Arena 2019. 

Spennende tema og innledere

Blant innlederne får du blant annet høre betraktninger om fremtidige utfordringer for fiskeriforvaltningen i Nord-Atlanteren.

Teknisk sjef i Pelagia, Arnt Ove Kolås, gir siste løypemelding på Pelagisk Løft, som er industriens store satsing på økt bearbeiding av makrell, ledet an av Pelagia i nært samarbeid med FHF.

Kan direkte fiske av raudåte bli en ny næring, eller blir det en ny konkurrent om maten til de store kommersielle pelagiske bestandene i Nord-Atlanteren? Dette dagsaktuelle temaet belyser forsker Cecilie Thorsen Broms fra Havforskningsinstituttet.

Fiskeriutsending Victoria Braathen fra Norges Sjømatråd forteller om den norske satsingen på pelagisk fisk i Kina, mens President for Scottish Fishermen’s Assosiation, Ian Gatt, tar for seg Storbritannias og Irlands tanker om egen pelagisk framtid etter hvert som Brexit avklares.

Programstyret for Pelagisk Arena er satt sammen av representanter fra FHF, Sjømat Norge, Sjømatrådet, Fiskebåt og Norges Sildesalgslag.

Her kan du melde deg på Pelagisk Arena 2019 på Parken Kulturhus.

Frist for påmelding er 3. august. 

 

keyboard_arrow_up