Til innholdet

23.01.2019

Havbruk

Hvor går veien videre med kontroll over lakselusa?

Over 400 deltagere har i tre dager fått diskutert og blitt presentert siste nytt om erfaringer og forskningsresultater om lakselus og hvordan kontrollere den.

Det har vært diskutert og presentert ulike tema under årets konferansen. "Den store verdien med at konferansen går over tre dager er deltagerne får god tid til å prate sammen og diskutere ulike løsninger" sier fagsjef Kjell Maroni i FHF. Verdien av det ser vi jo også selv med at næringen velger å komme år etter år. "Det er et bevis på at vi klarer å skape en nyttig arena" sier Kjell. Vi har hørt om både høylytte diskusjoner i pausene og sett at folk bruker konferansen til å møte andre fra næringen. 

 

Siste dag av konferansen har blitt brukt til å diskutere veien videre nå. Hvor går vi? Det er det ingen som vet, men det går an å prøve å spå og iallfall gi noen gode råd om hvor vi burde gå. Oppsummert så må vi strukturere oss bedre, vi må få et system for å innrapportere erfaringene med nye metoder, mer bruk av stor smolt og ta i bruk ny teknologi. Vi har også blitt presentert mulighetene som CRISPR metoden kan gi oss i fremtiden. 

 

Presentasjonene vil bli lagt ut på nettsidene våre i løpet av en ukes tid. 

Så minner vi om fristen for å søke på vår store utlysning om lus som er 8. mars. 

 

Foto: Maja Bævre-Jensen, FHF

keyboard_arrow_up