Til innholdet

22.10.2013

Kjalkeskrema - en suksess?

Videoen om bruken av det effektive fugleskremselet "Kjalkeskrema" ble vist på Fiskarlagets stand under Nor-Fishing 2002. FHF har gått ut med tilbud om sponsing av de første 15 linefiskerne som bestiller skrema.

Del artikkel

Kjalkeskrema holder sjøfugl unna lina under setting på en miljøvennlig, praktisk og lønnsom måte. Investeringene på rundt 15000 kroner kan ved rask bestilling reduseres med 5000 kroner sponset fra FHF.

I følge Aslak Kristiansen i Norges Fiskarlag er det positive signaler fra næringen på informasjonen om kjalkeskrema. Videoen ble kopiert og sendt ut til linefiskerne i juli. Mjosundet båt og hydraulikk as produserte utstyret som ble brukt på videoen. - Vi har foreløpig ikke registrert en eneste bestilling på kjalkeskrema, forteller Åge Aas i Mjosundet båt og hydraulikk.

Etter å ha brukt gamle regnfrakker og andre provisoriske innretninger for å holde beitende sjøfugl bort fra lina, har linefiskerne etterlyst mer moderne og praktiske løsninger. Vi håper linefiskerne ser nytten av kjalkeskrema og griper sjansen til lav investering for et miljøvennlig og mer lønnsomt linefiske.

keyboard_arrow_up