Til innholdet

22.10.2013

Nye muligheter for filetindustrien

Med ny teknologi kan filetindustrien nå framstille nærmest beinfri filet med lavere omkostnad og høyere verdi. Teknologien ble presentert på en pressekonferanse i Tromsø mandag 17. november.

Del artikkel

Marel fra Island og Carnitech i Danmark har samarbeidet med norske forskningsmiljø om å utvikle teknologi som skal gjøre det mulig for norske bedrifter å konkurrere med lavkostland. De norske forskningsmiljøene er Fiskeriforskning, SINTEF Teknologiledelse og Fiskeindustriens Teknologi Institutt.

 Denne nyvinningen er gjort mulig gjennom en nasjonal satsing, sier fagsjef i FHL industri og eksport, Petter Ustad. Prosjektet har kostet 39 millioner kroner. Filetforum i FHL har vært prosjektleder på vegne av av SND og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) som har delfinansiert prosjektet. Marel og Carnitech har selv stått for halvparten av kostnadene.

FHLsFiletforum prøver å få fram et konsept som kan redusere risikoen for de første bedriftene som tar i bruk den nye teknologien.

Evalueringsrapporten kan lastes ned fra høyre grå meny.

Kontaktpersoner: Petter Ustad, fagsjef FoU, FHL industri og eksport, telefon: 23 08 87 38 Kristian Prytz, prosjektleder i Filetforum, FHL industri og eksport, telefon: 77 66 29 50

keyboard_arrow_up