Til innholdet

FHF spisser innsatsen på markedsadgang

Forskningsbasert dokumentasjon er viktig i arbeidet med markedsadgang. FHF spisser innsatsen på området, og setter bl.a. nå i gang en analyse av frihandelsavtalene for laks globalt.

markedsadgang

For sjømatnæringen er markedsadgang en av de aller viktigste rammebetingelsene for at næringen skal kunne realisere sitt potensiale. 

Forskningsbasert dokumentasjon vil være svært viktig i arbeidet med å oppnå markedsadgang. Derfor spisser FHF innsatsen på dette området, og vil adressere de viktigste utfordringene.

Det er betydelige utfordringer.
Det gjelder på krav fra markedene, det gjelder konkrete hindringer som oppstår og det gjelder ikke minst handelsavtalene som setter rammen for mye av markedsadgangen.
For laks er det av særlig betydning hva slags frihandelsavtaler Norge har oppnådd sammenliknet med våre viktigste konkurrentland, hvordan disse fungerer, hvordan de påvirker handelen, og hvilke konsekvenser de har.

FHF setter derfor nå igang et FoU-prosjekt som skal analysere og sammenlikne frihandelsvtaler for Norge, Chile og Skotland.

Det er Nofima som er prosjektleder.
 

"Handelsavtalene  har stor innvirkning på konkurransesituasjonen for Norsk Laks", sier Berit A. Hanssen, fagsjef i FHF.
"Vi har derfor tro på at denne analysen vil være verdifull for næringsaktører, for næringsorganisasjoner og myndigheter" 

Mer informasjon om prosjektet finner du her 

keyboard_arrow_up