Til innholdet

Verdiskaping i norsk matproduksjon

Den nye SINTEF-analysen over verdiskapingen i hele norsk matproduksjon, sjø og land, foreligger nå.

verdiskaping_matprod

Det er av stor betydning at helheten i norsk matproduksjon dokumenteres. Det er viktig for sjømatnæringen , fordi et korrekt bilde av næringens betydning og bidrag til samfunnet er viktig for at næringen skal få de rette rammebetingelser.
Men det er og av betydning for samfunnet som helhet og for forståelsen av de forskjellige sektorers betydning og bidrag.
I en diskusjon om "hva vi skal leve av etter oljen" dreier det seg om hva som skal finansere landets velferd i fremtiden. Da er begrepet verdiskaping helt sentralt, det er verdiskapingen som sier noe om hva en sektor bidrar med for å finansiere velferden.

Dette er bakgrunnen for at FHF forespurte SINTEF om å dokumentere og analysere hva verdiskapingen i norsk matproduksjon som helhet er. Dette er i forlengelsen av den brede verdiskapingsanalyse av sjømatnæringen som kom høsten 2015.

Rapporten har ikke overraskende alt skapt betydelig oppmerksomhet.
Her foreligger rapporten, den er særdeles lett tilgjengelig, og derved et nyttig verktøy for aktører i næringen og andre som søker korrekt innsikt i hva norsk matproduksjon er.

Du finner informasjon om prosjektet og selve rapporten her.

keyboard_arrow_up