Til innholdet

Avslutningseminar for det store Sjømat og Helse-programmet FINS

En av de største satsingene på forskningsbasert dokumentasjon av sammenhengen mellom sjømatkonsum og helse, FINS-prosjektet, går mot sin slutt og det markeres med et avslutningsseminar i Bergen som vil ha betydelig interesse.

nifes

Prosjektet har pågått siden 2013, det har involvert en rekke forskningsinstitusjoner, det har medført en total ressursinnsats på over 70 millioner kroner, og det har frembragt svært interessante resultater. Prosjektleder har vært Nasjonalt institutt for ernærings og sjømatforskning (NIFES). 
Her finner du informasjon om FINS-prosjektet. 

Fokus på folkehelse
Det er flere forhold som har gjort FINS-prosjektet unikt:

For det første er det søkt å finne sammenhenger mellom reelt konsum av fiskemåltidet og mulige helse-effekter, ikke kun på enkeltbestanddeler.

For det andre har det involvert alle viktige arter, både hvitfisk, pelagisk og laks, da får man analysert både på magre og fete fiskeslag.

For det tredje har det vært fokusert på de viktigste allmenne livsstilutfordringer som man forventer fremover, diabetes, overvekt og mental utvikling.

For det fjerde har det involvert folk i alle aldersgrupper.

Her finner du det foreløpige programmet.

Resultert i flere vitenskapelige artikler
FINS-prosjektet har frembragt svært interessante resultater, og det har medført en rekke vitenskapelige artikler som er publisert globalt.

På avslutnings-seminaret vil forskerne som har vært ansvarlige for de forskjellige deler av prosjektet presentere arbeidet og ikke minst resultater fra disse. Derfor knytter det seg stor interesse til seminaret.

 

Frist for påmelding er 16. oktober og påmelding kan gjøres til følgende mailadresse: fins_fhf@nifes.no. 

keyboard_arrow_up