Til innholdet

Webinar: Fisk kan bli misfarget hvis den fryses for fersk

Oktober 28, 2025

Start: kl. 10:00
Slutt kl. 10:30

Digitalt på Teams
Påmelding til arrangementet

Webinar: Fisk kan bli misfarget hvis den fryses for fersk

Ny forskning fra Nofima viser at hyse som fryses inn før dødsstivhet inntreffer (pre-rigor), utvikler tydelig gul misfarging etter 20 uker på fryselager. Forsker Svein Kristian Stormo som har ledet prosjektet, forteller om funnene i dette webinaret som arrangeres av Cod Cluster.

Forskningsprosjektet «Effekt av rigor-status før innfrysing for råstoff av torsk og hyse» er finansiert av FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering) med tre millioner kroner. Nofima har ledet prosjektet, i samarbeid med Båtsfjord Sentralfryselager AS og Bluewild AS.

Det blir lagt opp til spørsmål etter innlegget til Svein Kristian.

Les mer om webinaret på nettsidene til Cod Cluster.

Les nyhetssak om resultatene

Ønsker du å lagre dette arrangementet i din kalender?

keyboard_arrow_up