Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 1944 prosjekter

Prosjektnr: 901712
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Utvikling, testing og godkjenning av system for nødstopp og varsling i kystfiskeflåten

​Det siste tiåret har 143 fiskere falt over bord (mann over bord (MOB)) med personskade. 94 av disse har omkommet. En fisker fra en enmanns-sjark som faller over bord har derfor statistisk sett liten sannsynlighet for å overleve. En funksjonell nødstopp og varsling vil øke s ...
Prosjektnr: 901690
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Metode som bruker kitinolytiske enzymer til å forebygge og kontrollere lakselus

Lakseoppdrettsnæringen har behov for gode og miljøvennlige metoder for forebygging og kontroll av lakselus. ​I det FHF-finansierte prosjektet “Ny metode for å redusere lakselus ved hjelp av kitinolytiske enzymer: Verifiseringsforsøk” (FHF-901651), ble en metode som poten ...
Prosjektnr: 901688
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Ikke-medikamentell kontroll av lus: sammenlikning av avlusingsmetoder på bakgrunn av forebyggende tiltak, avlusingseffekt, fiskevelferd og smittepotensial etter avlusing (SAMLUS)

​Oppdrettsnæringen bruker en rekke ikke-medikamentelle (IMM) tiltak mot lakselus; både forebyggende tiltak og behandlingsmetoder (avlusinger). Det registreres store mengder data i forbindelse med ikke-medikamentelle tiltak, men det er sjelden slike data samles og analyseres. Det ...
Prosjektnr: 901713
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for singulering og mating for forbedring av logistikken av fiskeråstoff i fiskefartøy

​Gjennom flere år har FHF satset systematisk på å automatisere råstoff-flyten om bord i fiskefartøy, i den hensikt å oppnå bedre kvalitet, redusere kostnader og redusere tungt og ensidig gjentagende arbeid. En forutsetning for mer automatisering av enkeltprosesser, som for ek ...
Prosjektnr: 901724
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Mikrobiologisk kvalitet på rogn av hvitfisk

​Norge eksporterer i dag rognprodukter, ferskt, tørket, røkt, saltet, fryst til en verdi av 89, 108 og 136 millioner kr i henholdsvis 2018, 2019 og 2020 (SSB.no). Rogn er et biprodukt som opp gjennom historien har vært konsumert som fersk, rett etter koking, eller etter prosesser ...
Prosjektnr: 901701
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Kunnskapskartlegging: Produksjon av stor laksesmolt

Produksjonen av settefisk av laks er i en fase hvor det skjer store endringer. Næringen ønsker å holde laksen i lukkede anlegg for å kunne redusere tiden i tradisjonelle åpne anlegg i sjø med sikte på å unngå problemer med lakselus og sykdom. Det er nå vanlig å produser ...
Prosjektnr: 901704
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Pigghå FRI – Hvordan unngå problemer med pigghå?

​Oppdretterne melder om at det ved oppdrettsanlegg på Vestlandet er store mengder pigghå som biter hull i nøtene og kommer seg inn i merdene. I utgangspunktet er det død fisk i bunnen av merden håen er interessert i, men i tillegg spiser og skader den levende laks. Det kan derfor ...
Prosjektnr: 901714
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Effekt av ulike klimatiltak og avklare regler for godkjenning av hydrogen som drivstoff i fiskeflåten (Loran Hydrogen)

​Norge er bundet av Parisavtalen av 2015 som er en rammeavtale under Klimakonvensjonen. Denne avtalen stadfester at fiskefartøyer (del av ikke kvotepliktig sektor) skal redusere klimagasser med 40 % eller mer fra toppnivået i 2004 til 2030. Utslippene fra 2004 til 2015 ble reduse ...
Prosjektnr: 901683
Varighet: 2021 - 2024
Status: Pågår

Måling av tekstur på laks – metodeutvikling ved bruk av spektroskopi

​Kvalitet og tekstur på laks er en sammensatt problemstillingKvalitet vurderes ut fra flere egenskaper; farge, fettinnhold, næringsinnhold, lukt og smak. Også fiskemuskelens strukturelle egenskaper, uttrykt ved parametere som fasthet-mykhet, elastisitet og spalting, er sen ...
Prosjektnr: 901707
Varighet: 2021 - 2024
Status: Pågår

Genomic epidemiology and Phage-based Prevention of salmon associated Pasteurella (GP3)

​BackgroundPasteurella, the causative agent of pasteurellosis, is an increasingly emerging threat for farmed Norwegian salmon, and despite its implications and impact on fish stocks, little is known about this infectious agent. Antibiotic treatments are generally discouraged, vac ...
keyboard_arrow_up