Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 1853 prosjekter

Prosjektnr: 901616
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Formidling av FoU innen konvensjonell sektor 2020

​FHF har flere pågående FoU-aktiviteter innenfor konvensjonell sektor. Det legges stor vekt på å formidle resultatene fra disse aktivitetene til bransjen, både innenfor rammene av de enkelte FoU-prosjektene og gjennom samlinger. Dette vil legge et godt grunnlag for kommersiell ut ...
Prosjektnr: 901610
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Nytt passivt fiskeredskap til kystflåten under 15 m: Kiil-not

Prosjektet er å regne som en videreutvikling av ruseteknologi som kan benyttes kommersielt i mye større skala enn tradisjonelle ruser. Ruser er kjent som et effektivt fiskeredskap til fangst av mange arter, men kun i småskala fiskeri. Tom Vegar Kiil, sjarkfisker fra Nord-Troms, h ...
Prosjektnr: 901603
Varighet: 2019 - 2020
Status: Pågår

Lusekonferansen 2020

Lakselus er ett av de absolutt viktigste områdene for havbruksnæringen å dele erfaringer og kunnskap om, samt finne nye løsninger.Rensefiskkonferansen har siden 2012 etablert seg som en viktig årlige møteplass rundt kunnskap og erfaringsdeling knyttet til forebygging og kontroll ...
Prosjektnr: 901602
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Produksjon av kommersielle produkter fra hydrolyserte torskehoder i stor skala (PRIMAPROTEIN)

​De såkalte Heads Up-prosjektene, “Restråstoff: Anvendelser av hoder til humant konsum (HEADS UP) (”FHF-901308) og “Kvalitetsprotein fra torskehoder (HEADS UP II)” (FHF-901499) har generert god kunnskap om mulighetene knyttet til teknologi for hydrolyse av torskehoder. P ...
Prosjektnr: 901598
Varighet: 2019 - 2019
Status: Pågår

DNA barcoding bunnsediment: Tilleggsanalyser for prosjekt FHF-901092

​Prosjektet “High throughput eDNA surveys for benthic monitoring of salmon farms in Norway: A validation study” (FHF-901092)  har pågått siden ​​2015, med målsetting om å bidra til utvikling og validering av en ny, enklere, mer presis og raskere metodikk for å overv ...
Prosjektnr: 901597
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Utvikling av system for automatisk veiing, telling og sortering av levende torsk

For helårlig aktivitet, stabil råstofftilgang til markedet og økt lønnsomhet i hvitfisknæringen er levendelagring av torsk en viktig bidragsyter.Utøvelsesforskriften åpner i utgangspunktet for at fisk kan holdes i mellomlagringsmerd i inntil 12 uker før den må slaktes eller overf ...
Prosjektnr: 901596
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Kartlegging og optimalisering av industrielle konsepter for refresh-produkter av hvitfisk (ReFresh)

Det hevdes ofte at rask innfrysing gir best kvalitet ved innfrysing av fisk fordi dette minimerer dannelse av store iskrystaller i fiskekjøttet. Dannelse av store iskrystaller kan føre til dehydrering og endrede teksturegenskaper. Typisk lagringstemperatur (fryselager for fisk) l ...
Prosjektnr: 901595
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Monitorering og optimalisering av trenging av Atlantis laks ved hjelp av progressive helse og velferdsindikatorer/ Monitoring and optimising the crowding of Atlantic salmon using emerging health and welfare indicators (CrowdMonitor)

​Håndtering av oppdrettslaks innebærer typisk flere steg, f.eks. fasting (sulting), trenging, pumping og ulike former for behandling av fisken, f.eks. mekanisk avlusing. Hvert steg har sine egne spesifikke utfordringer og risikofaktorer for fiskens velferd og langsiktige helse. T ...
Prosjektnr: 901594
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Teknologiske verktøy for objektiv dokumentasjon av velferd hos laksefisk ved håndteringsoperasjoner (OWITOOLS)

​Trenging og håndtering av fisk utgjør en velferdsrisiko, både ved flytting, sortering eller behandling mot f.eks. lakselus. Medikamentfrie avlusingsmetoder er så langt tatt i bruk før effekt på fiskens velferd er tilstrekkelig dokumentert, og havbruksnæringen har i dag begrensed ...
Prosjektnr: 901593
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Industriell utvanning av klippfisk (INDUS)

​Konvensjonelle produkter som salt- og klippfisk er anerkjente for sine karakteristiske smaksegenskaper, og i store deler av verden er norsk klippfisk en kjent og ettertraktet merkevare. Trender i markedene går imidlertid fra etterspørsel etter det mest vanlige norske eksportprod ...
keyboard_arrow_up