FHF skal bidra til bærekraftige løsninger for slakting, foredling, mattrygghet og produktkvalitet.
Slakting, foredling og prosessering
Prioriteringer 2026
- Kartlegge og dokumentere omfang og årsak til avvikende slimlag hos slakteklar laks.
- Kartlegge og dokumentere omfang og årsak til bløt laksefilet.
Prioriteringer med pågående aktivitet
- Kartlegging og dokumentasjon av fiskevelferd hos laks fra den er satt på sulting til bedøvet fisk.
- Utrede mulige tiltak for økt verdi av slam fra renset prosessvann.
Mattrygghet
Prioritering 2026
- Utvikle teknologi og metode for singulering av slakteklar laksefisk inn mot automatisert kvalitetssortering.
Prioriteringer med pågående aktivitet
- Styrke kunnskapsgrunnlaget og teknologier for listeria-kontroll ved norske lakseslakterier og bearbeidingsindustri.
- Fremskaffe best mulig kunnskapsgrunnlag som sikrer god mattrygghet.
Se flere prioriteringer innen havbruk:
Sven Martin Jørgensen
Fagsjef – Fiskehelse
sven.m.jorgensen@fhf.no
91 88 58 48
Lars R. Lovund
Fagsjef
lars.lovund@fhf.no
90 68 08 46
Kjell Maroni
Fagsjef – Havbruk
kjell.maroni@fhf.no
90 74 78 90
Eirik Ruud Sigstadstø
Fagsjef
eirik.sigstadsto@fhf.no
41 26 46 16
Renate Johansen
Fagsjef – Havbruk og miljø
renate.johansen@fhf.no
94 43 62 88
Øyvind Hilmarsen
Fagsjef
oyvind.hilmarsen@fhf.no
95 47 61 54
Jørund Larsen
Fagsjef – Havbruk
jorund.larsen@fhf.no
41 61 51 91
FHFs prioriteringer er bredt forankret I den norske sjømatnæringen.Den viktigste forankringen er i FHFs faggrupper.
Ketil Rykhus
Leder
Sinkaberg AS
Marianne Halse
Leder
SalMar
Ove Martin Grøntvedt
Salmar Settefisk AS
Ivar Helge Melingen
Pelagia AS
Ragnar Sæternes
Sinkaberg-Hansen AS
Roger Pedersen
Grieg Seafood/ Cermaq
Laila Knarvik
Bremnes Seashore AS
Harald Takle
Cermaq Group AS
Håvard Høgstad
Arnøylaks AS
Siri Vike
Ovum AS
Ole Christian Nordvik
Mowi ASA