Til innholdet

Fersk og fryst torskefisk

Hvitfiskindustrien som produserer ferske og fryste varer, er sterkt konkurranseutsatt, og FoU skal bidra til økt lønnsomet og bærekraft. Innsatsen er rettet mot bl.a. å utvikle fullautomatiske løsninger i produksjon, prosesser for frysing og tining og økt utnyttelse og verdiskaping fra restråstoffet.

FHF Handlingsplan 2026
Tekst modul

FHF skal bidra til økt verdiskaping i sektoren gjennom kvalitetsforbedring, utvikling av effektiv og bærekraftig produksjon og økt foredlingsgrad.

Tekst modul

Prioriteringer 2026

  • Utvikle fullautomatiserte løsninger for produksjon av hvitfisk.
  • Bidra til optimaliserte produksjonsprosesser knyttet til frysing og tining av hvitfisk.
  • Utvikle dokumentasjon og tiltak for sikre best mulig verdi gjennom rett kvalitet.
  • Fremskaffe ny kunnskap for økt utnyttelsesgrad og verdiskaping av restråstoff.
  • Utvikle dokumentasjon av effekter for næringen ved innføring av nytt regelverk knyttet til prosessvann. 
  • Utvikle resirkulerbar emballasje for fiskeindustrien. 
  • Økt utnyttelse av LUR-arter.
Bilde-modul
Foto: Norges Sjømatråd
Lenkelistemodul
Kontakt-modul

Rita Naustvik
Fagsjef
rita.naustvik@fhf.no
415 64 306

Eduardo Grimaldo
Fagsjef – Fiskeri
eduardo.grimaldo@fhf.no
40 62 40 14

Kontakt-modul

FHFs prioriteringer er bredt forankret I den norske sjømatnæringen.Den viktigste forankringen er i FHFs faggrupper.

Ingvild Dahlen
Leder
Lerøy Norway Seafoods AS

Frank Kristiansen
Båtsfjord Sentralfryselager AS

Øyvind Berg
Nergård AS

Inger Marie Sperre
Brødrene Sperre AS

Randi Karlsen
Brødrene Karlsen AS

Rune S. Stokvold
AS Glea

Jaran Rauø
Stella Polaris Norway AS

Hanne Benjaminsen
Cape Fish Group AS

Bjørg Helen Nøstvold
Norfra AS

Egil Johansen
Nord-Senja Fisk AS

Amund Pedersen
Fjordlaks AS

keyboard_arrow_up