FHF skal bidra til økt verdiskaping i sektoren gjennom kvalitetsforbedring, utvikling av effektiv og bærekraftig produksjon og økt foredlingsgrad.
Prioriteringer 2026
- Utvikle fullautomatiserte løsninger for produksjon av hvitfisk.
- Bidra til optimaliserte produksjonsprosesser knyttet til frysing og tining av hvitfisk.
- Utvikle dokumentasjon og tiltak for sikre best mulig verdi gjennom rett kvalitet.
- Fremskaffe ny kunnskap for økt utnyttelsesgrad og verdiskaping av restråstoff.
- Utvikle dokumentasjon av effekter for næringen ved innføring av nytt regelverk knyttet til prosessvann.
- Utvikle resirkulerbar emballasje for fiskeindustrien.
- Økt utnyttelse av LUR-arter.
Se flere prioriteringer innen villfisk:
Rita Naustvik
Fagsjef
rita.naustvik@fhf.no
415 64 306
Eduardo Grimaldo
Fagsjef – Fiskeri
eduardo.grimaldo@fhf.no
40 62 40 14
FHFs prioriteringer er bredt forankret I den norske sjømatnæringen.Den viktigste forankringen er i FHFs faggrupper.
Ingvild Dahlen
Leder
Lerøy Norway Seafoods AS
Frank Kristiansen
Båtsfjord Sentralfryselager AS
Øyvind Berg
Nergård AS
Inger Marie Sperre
Brødrene Sperre AS
Randi Karlsen
Brødrene Karlsen AS
Rune S. Stokvold
AS Glea
Jaran Rauø
Stella Polaris Norway AS
Hanne Benjaminsen
Cape Fish Group AS
Bjørg Helen Nøstvold
Norfra AS
Egil Johansen
Nord-Senja Fisk AS
Amund Pedersen
Fjordlaks AS