Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

253143

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 253143
Status: Avsluttet
Startdato: 31.01.2004
Sluttdato: 31.12.2004

Utvikling av selskapet BiNor Products AS

Arbeidet i BINOR i 2006 har vært preget av to saker:

1. Arbeide mot produsenter og videre kommersialisering av biprodukter.
2. Få på plass finansiering for videreføring av utviklingsselskapet BINOR.

Et stort arbeid er blitt utført for å "tenne" produsentene til å produsere melke. Så langt er BINOR fornøyd med resultatet, men det er fortsatt en lang vei å gå før det blir akseptable volumer av melke. Det samme gjelder for å få i gang produksjon og salg av de øvrige relevante biproduktene.

15 produsenter har deltatt i samarbeidet og levert inn produkter for salg gjennom BINOR. Det har i hovedsak vært melke, ca 150 tonn. På salgssiden er det knyttetkontakter i Korea og Japan spesielt for melke og mager.

Organisering
Utførende prosjektledere var først Per Swensson og siden Gustav Eidsaune. Førstnevnte har sluttet i BiNor et stykke ute i prosjektet.

Prosjektet er samfinansiert av RUBIN (300.000kr), Norges Råfisklag (220.000 kr), Innovasjon Norge (750.000 kr) og FHF (750.000 kr) i 2004.

 

BiNor Products AS har som mål å utvikle markedene for norske marine biprodukter og få i gang en stabil omsetning som over tid vil utvikle seg videre. Samtidig er det etablert et nettverk mot leverandørsiden.
 
Endelig målsetting er å få til en vesentlig verdiskapning av marine biprodukter til konsum som gjør at både produsenter og fiskere finner det lønnsomt å ta vare på biproduktene.

Etter en utviklingsperiode på 2 til 5 år har selskapet som mål å etablere seg som det ledende norske selskap for lønnsom omsetning av biprodukter til konsum.
keyboard_arrow_up