Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

263064

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 263064
Status: Avsluttet
Startdato: 10.01.2007
Sluttdato: 30.04.2009

Undersøkelse av markedsmuligheter og markedsuttesting av kongekrabberogn

Resultatene fra undersøkelsen viser at rogn av kongekrabbe er et produkt som kan ha potensiale. Restaurangene som har prøvd rogn har vurdert produktets egenskaper, smak, lukt og utseende.  Disse har gitt varierende respons på produktet selv om de fleste har vært positive. At kongekrabbe har små og harde rognkorn ble av flere oppfattet som negativt.  Likevel har flere restauranter hvor noen også innehar stjerner i Guide Michelin, gitt uttrykk for at produktet er godt og at de kan tenke seg å kjøpe det. 

Forventet kvantum av rogn fra kongekrabbe kan ikke bli stort på bakgrunn av dagens fangststatistikk. Møreforskning anbefaler at de bedriftene som ønsker å produsere kongekrabberogn, opparbeider seg markedskunnskap og utarbeider en strategi for å komme inn på de segmenter som er villig til å betale en høy pris for et typisk nisjeprodukt.
keyboard_arrow_up