Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

433073-4

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 433073-4
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2005
Sluttdato: 04.12.2006

Nettverk/klusterutvikling Russland PEL06

Pelagisk sektor: Prosjekt med mål om å implementere elektronisk sporbarhet i en utvalgt pelagisk kjede
Målsetting: Implementering av elektronisk sporbarhet i en valgt kjede. Her legges det opp til at SINTEF med sin kunnskap i sporbarhetsprosjektet bistår i arbeidet med å få på plass en elektronisk sporbarhetskjede i valgte bedrifter som dekker hele verdikjeden; fra sildesalgslaget, til mottaksbedrift videre til eksportør og ut til kunde. I arbeidet inngår utforming av en kravspesifikasjon, som beskriver endringer som må gjøres i de enkelte IT-systemene for å kunne sende og motta sporbarhetsinformasjon elektronisk.

Prosjektet avsluttes med en demonstrasjon av elektronisk kjedesporbarhet fra og med innmeldt informasjon fra fartøy til og med eksportør.

Bakgrunn:
Prosjektet “Fra Hav til Fat” har lagt et godt grunnlag for innføring av elektronisk sporharhet i den pelagiske verdikjeden. Det er utviklet implementasjonsguider for alle ledd i kjeden. I tillegg er det programmert et XML- skjema som kan benyttes som mal for elektronisk utveksling av informasjon.

Sintef fiskeri og havbruk er faglig ansvarlig, og med Jan Thorsen ved Pelagisk Forum som prosjektleder på vegne av FHF.

Prosjektet har en samlet ramme på 2,5 mill. kr. (2005) hvor FHF står 6/7 deler av finansieringen og Innovasjon Norge står for 1/7.

Kontakt person:
keyboard_arrow_up