Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

433093-2

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 433093-2
Status: Avsluttet
Startdato: 13.02.2006
Sluttdato: 13.10.2006

Verdi- og kvalitetsbasert høsting av pelagisk fisk

Pelagisk sektor: I prosjektet vil det bli drøftet hvordan verdiskapningen for den pelagiske verdikjeden kan økes
Prosjektbeskrivelse :
Utgangspunktet for dette prosjektet har vært å drøfte hvordan verdiskapingen for verdikjeden som helhet kan økes. Hvordan kan man for eksempel sikre at leveringsmønsteret og råstoffets kvalitet er slik at verdiskapingspotensialet i en bestand kan utnyttes maksimalt? Høstingen i pelagisk sektor er en suksesshistorie: gjennom større konsumandel har verdiskapingen blitt mye større. Kapasiteten i industrien har vært viktig for å kunne få til denne økte verdiskapingen, men kapasitetskostnader og kamp om råstoffet bidrar til lav lønnsomhet i industrien.

Det kan synes som et paradoks at pelagisk konsumindustri, i perioder med historisk høye priser og høy verdiskaping, likevel tjener dårlig. Vi har bl.a. spurt hvilken betydning auksjonssystemet har for fordelingen av verdiskapingen i verdikjeden.

Prosjektet som er ved Fiskeriforskning inngår i Pelagisk forum sin Handlingsplanen for lønnsom verdiskapning av pelagisk råstoff.

Kontakt person:
keyboard_arrow_up