Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

543011-1

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 543011-1
Status: Avsluttet
Startdato: 15.03.2006
Sluttdato: 07.07.2006

Gjennomgang av tekniske krav til oppdrettsanlegg

Særskilte miljøtiltak: I prosjektet skal rømmningstilfeller av laks undersøkes og hvor fokus vil være på teknisk utforming av oppdrettsanleggene
Målsetting:
Formålet med forprosjektet er å vurdere dagens tekniske krav til oppdrettsanlegg og komme frem til om det er behov for endringer i disse kravene. Prosjektet skal også peke ut om det på sentrale områder er kunnskapsmangler og dermed behov for ytterligere FoU.

Bakgrunn:
Rømmingsstatistikken de siste årene, og spesielt rømmingstallene for 2005 og januar 2006, viser at næringen ikke har klart målet om å redusere omfagnet av rømminger til et minimum. Mange av rømmingstilfellene er av Fiskeridirektoratet kategorisert som teknisk svikt. Med rømmingstilfellene som følge av uværet i januar 2006 har næringen en unik mulighet til å lære av disse hendelsene for å unngå at samme hendelse skjer igjen. En rekke FoU-prosjekter er gjennomført både for å belyse rømmingsårsaker og vurdere tekniske løsninger. I tillegg har flere oppdrettsselskaper bygd opp betydelig kompetanse de senere årene når det gjelder utforming og drift av anleggene som også bør nyttiggjøres i større grad.

Organisering:
Prosjektet utføres ved Sintef fiskeri og havbruk i samarbeid med Barlindhaug Norfico AS. Aina Valland FHL havbruk v/ Rømmingsutvalget er prosjektleder på vegne av FHF.

Kontakt person:
keyboard_arrow_up