Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

573013-1

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 573013-1
Status: Avsluttet
Startdato: 03.01.2005
Sluttdato: 08.12.2006

Forprosjekt pre-rigor planlegging - del LAKS05

Foredling av laks: Prosjekt for utarbeide hovedsatsningen innen pre-rigor
I forprosjektet skal det etableres en plattform for samarbeid mellom flere aktører innen bransjen. Det tas utgangspunkt i styringsgruppen og de bedriftene som er representert der. Andre inviteres inn gjennom å arrangere en startsamling hvor representanter fra hele foredlingsindustrien i Norge inviteres.

Målet med forprosjektet:
1. Etablere samarbeid mellom de bedriftene som ønsker å delta i en felles satsing på produksjon og markedsføring av pre-rigor filetprodukter.

2. Kommer fram til konkrete prosjektbeskrivelser som er grunnlag for inngåelse av kontrakter med kompetansemiljø for å løse de konkrete oppgavene slik de er beskrevet i handlingsplanen.

Gjennomføring:
Prosessen styres av styringsgruppen og ledelsen i Filetforum og en representant fra NSL.
For å få utviklet et riktig prosjekt innen de viktigste satsingsområdene vil det bli invitert til en felles samling hvor det gis anledning til å komme med konkrete forslag til løsninger innenfor de satsingsområdene som foreligger. De som velges ut til videre samarbeid, vil få i oppdrag å utarbeide en konkret prosjektbeskrivelse med budsjett.

Prosjektet er et delprosjekt i Handlingsplanen for lønnsom foredling av laks 2005 og er finansiert av Innovasjon Norge og FHF.

Prosjektet er nå avsluttet (17/1-07). Det er gjennom dette forprosjektet lagt et grunnlag for iverktsetting av tiltak og prosjekter i tilknytning til handlingsplan laks. Det har vært avholdt fire samlinger/workshops hvor temaene har vært; markedsutvikling for prerigor laksefilet, Industriell norm for etisk slakting og pre-rigor bearbeiding av laks, elektrisk bedøving av laks og Norsk lakseforedling mot 2010. I tillegg har styringsgruppen tilknyttet Handlingsplanen for lønnsom foredling av laks 2005 avholdt 8 møter.

Kontakt person:
keyboard_arrow_up