Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

623011

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 623011
Status: Avsluttet
Startdato: 07.09.2001
Sluttdato: 31.12.2001

Video om dieselelektrisk drift

Foreløpige resultater viser et bedre bo- og arbeidsmiljø om bord. Lavere forbruk av drivstoff og enklere vedlikehold slår postivt ut for driftsresultatet. Samtidig reduseres forurensende utslipp til luft.

Videoen ble presentert på Norges Fiskarlags stand under Nor-Fishing i Trondheim 7.–10. august 2002.
Det er ønske om å kunne dokumentere og evaluere erfaringer med dieselelektrisk framdrift i Norges første fiskefartøy, MS “Frøyanes”, som har dette. Båten er designet av AS Marin Teknikk og bygd ved Solstrand AS for rederiet Ervik Havfiske AS fra Selje.
Å dokumentere de erfaringene autolinefartøyet MS “Frøyanes” har med dieselelektrisk framdrift.
Sentrale problemstillinger i forskningsprosjektet er hvordan den dieselelektriske driften påvirker energibehovet, virkningsgrad på propellen, den menneskelige faktoren og luftforurensingen. For å kunne sammenligne dieselelektrisk framdrift med konvensjonelle løsninger, er Frøyanes bygd med en simulator for konvensjonell framdrift.

Dokumentasjonen vil skje gjennom produksjon av en video.
Dette er et formidlingsprosjekt per se.
keyboard_arrow_up