Til innholdet

Prosjektnummer

900362

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900362
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2010
Sluttdato: 31.12.2010

FoU-formidling om skalldyr 2010

I løpet av 2010 ble det gjennomført to samlinger for kongekrabbe,  i Kirkenes i januar og i Tromsø i august 2010.  Begge samlingene ble gjennomført i samarbeid med FHL og ble godt besøkt.  Et møte med rekebransjen ble gjennomført i Tromsø. 
Skalldyrforum skal i løpet av 2010 arrangere to åpne samlinger for bransje, næring og forskningsmiljø.
 
Skalldyrforum har tidligere hatt to separate styringsgrupper knyttet til kongekrabbe og reker. Fra 2010 er det opprettet en felles rådgivende gruppe som skal dekke begge bransjene. Det er en utfordring å samle seg om felles tiltak innenfor to bransjer som er så forskjellig, men det er likevel noen sammenfallende interesser. I følge mandatet for FHFs rådgivende grupper skal en avholde to strategisamlinger i løpet av året og i Skalldyrforum vil det bli valgt å ha forskjellig tema i de to samlingene. Det er helt naturlig å samle kongekrabbe og reker i hver sin separate samling.
Å avholde følgende strategisamlinger:
• våren 2010: samling for kongekrabbe
• høsten 2010: samling for reker
Gjennom formidlingstiltak skal FHF synliggjøre sin forskningsaktivitet inne skalldyr. Konkret vil det bli informert om resultater i pågående og avsluttede prosjekter og diskutert forslag til nye satsingsområder.
Strategisamling for reker vil inneholde tema om nye produkter i det norske markedet. Dette er knyttet til prosjekter som blir satt i gang.

Strategisamling for kongekrabbe skal avholdes våren 2010 i forbindelse med avslutning av sesongen og før nytt kvoteår starter 1. april. Det vil bli lagt opp til et bredt faglig program som skal dekke en totalutnyttelse av kongekrabben som ressurs hvor også spørsmål knyttet til forvaltning vil bli tatt opp. 
• Vårsamling for kongekrabbe innen utgangen av mars 2010
• Høstsamling for reker innen utgangen av mai 2010
keyboard_arrow_up