Til innholdet

Prosjektnummer

900379

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900379
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2010
Sluttdato: 31.12.2011

Faggruppe kystsoneforskning (FKF)

Samarbeidsavtalene mellom FHF og næringsorganisasjonene ble revidert i 2009. Hensikten var å få en mer helhetlig og gjennomgående organisasjonsstruktur for FHF samtidig som den tette kontakten med næringen skulle videreføres.

Som en del av de nye avtalene ble det besluttet å opprette rådgivende grupper innenfor utvalgte fagområder - faggrupper. Faggruppene vil videreføre den tette kontakten mot næringen og ha en sentral rolle som strategiorgan og premissgiver for FHFs virksomhet. Gruppene oppnevnes av FHF etter en dialog med og forståelse med næringsorganisasjonene.

Det er derfor, i forståelse med Norges Fiskarlag og Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL), opprettet en ny faggruppe for kystsoneforskning. Gruppen består av totalt 4 medlemmer. I tillegg kommer en observatør fra fiskeriforvaltningen og en observatør fra FHL/Norges forskningsråds-programmet Natur og næring (tidligere Arealprogrammet). Prosjektlederen for kystsoneforskning, som inngår som en del av FHFs samlede organisasjon, vil være sekretær for faggruppen.
Å være strategiorgan for FHFs virksomhet innenfor kystsoneforskning.
Faggruppen vil, gjennom å trekke med hele sin bransje og sitt fagområde, bidra med relevant erfaringsbasert og næringsrettet kunnskap i FHFs strategiarbeid og inn mot konkrete prosjekter.

Gruppen utgjør en av i alt 11 faggrupper som ble opprettet av FHF fra 2010. Disse strategiske og premissgivende organene skal samle og styrke næringens forsknings- og utviklingsarbeid. Samtidig skal det være fleksibilitet som sikrer en god håndtering av oppgaver som overlapper arbeidsområdene for disse gruppene.

Følgende grupper er etablert innenfor FHFs  fire hovedområder (hovekategorier):
Gruppen har en rådgivende rolle og skal:
• komme med strategiske innspill og prioriteringer innenfor sitt område i forbindelse med utarbeidelse av FHFs årlig handlingsplaner
• i samarbeid med prosjektleder bidra på strategisamlinger. Samlingene skal koordineres med FHFs planleggingsprosesser og rette særlig oppmerksomhet mot
   • konkretisering og realisering av inneværende års handlingsplan
   • åpen strategisamling med oppspill til kommende års handlingsplan
• delta i arbeidet med å utarbeide og oppdatere strategier for sitt område.
• følge opp handlingsplanen gjennom å utvikle samarbeidsprosjekter mellom relevante forskningsinstitusjoner og brukere
• trekke med hele sin bransje og sitt fagområde for å sikre relevant erfaringsbasert og næringsrettet kunnskap inn mot ulike prosjekter
• ha et verdikjedefokus i arbeidet

Medlemmer i faggruppen (per 5.01.2010)
Geir Magne Knutsen, Bremnes Seashore AS
Børge Arvesen, Kleiva Fiskefarm AS
Jan Henrik Nøstbakken, fisker
Harald E. Hansen, fisker

Varamedlemmer
Gerhard Olsen, fisker

Observatører
Ragnar Sandbæk, Fiskeridirektoratet
Knut Hjelt, FHL

Sekretariat
Jan Henrik Sandberg, FHFs prosjektleder, kystsone

Møter
Faggruppen vil normalt avholde 3–4 møter årlig.

Planlagte møter i 2010
• Februar, Trondheim: Én-dags oppstartsmøte for den nye faggruppen. Det vil bli lagt vekt på oppstart av arbeidet med en strategisk FHF-handlingsplan for kystsoneforskning, nye prosjekter og muligheter for innspill til Norges forskningsråd. Diskusjon om næringens og fiskeriforvaltningens roller og samarbeidsmuligheter i kystsoneforskningen.
• Juni, Bergen: To-dagers møte med vektlegging på utarbeidelse av strategisk FHF-handlingsplan for kystsoneforskning, innspill/koordinering med FHFs handlingsplan for 2011 og arrangering av en to-dagers konferanse om kystsoneforskning i oktober / november.
• Oktober/november, sted avklares: Én-dags møte i forbindelse med konferanse om kystsoneforskning i oktober / november. Man vil spesielt se på fullføring av strategisk FHF-handlingsplan for kystsoneforskning og oppstart av nye prosjekt / program.
keyboard_arrow_up