Til innholdet

Prosjektnummer

900548

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900548
Status: Avsluttet
Startdato: 16.06.2010
Sluttdato: 01.07.2011

Nordic Lipid Symposium 2011 i Ålesund

Nordic Lipidforum ble vellykket gjennomført​ etter målsetningen, der oppdatert forskning knyttet til marine oljer var sentralt.

Konferansen var derfor et viktig bidrag til det løpende arbeidet med å videutvikle næringen lønnsomt og bærekraftig, og den er et bidrag til å utvikle marin ingrediensindustri som har et betydelige potensiale i Norge.
Nordisk LipidForum skal ha sitt 26. symposium i rekken som det er Norges tur til å arrangere. Symposiet skal arrangeres i Ålesund fra 19 til 22 juni 2011. I forkant av symposiet vil det arrangeres et seminar på doktorgradsnivå, kalt the Lipid Academy, som vil gå over 5 dager, fra 15 til 19 juni.

Formål med konferansen er å presentere norsk og nordisk kompetanse innenfor lipidområdet, spesielt for marine oljer.  Utvikling av marine lipider og marine omega-3 oljer er et norsk satsingsområde, og er en flaggsak både for Nordisk LipidForum, FHL Maring og Fiskeri- og Kystdepartementet og ikke minst for norsk marin ingrediens industri, hvor satsingen på kortreiste norske lavoksiderte lakseoljer har skapt internasjonal oppmerksomhet.
• Å få markert norske marine oljer og det norske marine fagmiljøet som toneangivende innen Norden.
• Å gi spire til en omorganisering av Nordisk LipidForum med hovedvekt på marine oljer
• Å oppnå 150 deltagere
Hovedsaken er å få presentert norsk kompetanse og den norske omega-3-industrien som dominerende og derigjennom øke  nettverket og bedre grunnlaget for næringen.
Konferansen har en arrangementskomité som består av:
• Jon Aulie, Maring Forum som teknisk ansvarlig
• Jostein Refsnes fra Maring Forum og Nordlaks
• Olav Thorstad fra Pronova BioPharma og
• Bente Torstensen, professor ved NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. 

En programkomitè består av:
• Olav Thorstad
• Asim Duttaroy, professor ved Ernæringsinstituttet, Universitetet  i Oslo og
• Bente Torstensen

Programkomiteen har ansvaret for det faglige programmet, mens arrangementskomitéen vil ta ansvaret for den tekniske gjennomføringen av arrangementet.

Jon Aulie vil også ha ansvaret for the Lipid Academy som vil bli arrangert i samarbeid med Omegaland i Ålesund. Undervisningen vil foregå på Høyskolen i Ålesund.
Informasjon om både symposiet og the Lipid Academy vil bli fortløpende oppdatert på LipidForums nettside​. Alle sammendrag (abstracts) vil bli gitt ut i bokform i etterkant av arrangementene.​​
keyboard_arrow_up