Til innholdet

Prosjektnummer

901173

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 901173
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2016
Sluttdato: 31.12.2016

Sett Sjøbein: Messer og standutstyr

63 019 personer besøkte messene i de byene hvor Sett Sjøbein var representert på “Ta utdanning”. I tillegg har opplæringskontor og bedrifter benyttet Sett Sjøbeins materiell i forbindelse med egen deltakelse på andre yrkesmesser eller andre profileringsaktiviteter.
 
Materiellet har forenklet formidlingsrollen ved at ungdom, lærere og foreldre kan henvises til Sett Sjøbein for å finne mer informasjon om yrkes- og utdanningsmuligheter i tilknytning til sjømatnæringen.
 
Søkertallene til marint relevante studier på videregående skole var rekordhøye, noe som gjerne sees på som et resultat av økt synlighet av sjømatnæringen.
Materiellet som Sett Sjøbein har utviklet har forenklet formidlingsrollen til bedrifter, skoler og opplæringskontor ved at ungdom, lærere og foreldre henvises til Sett Sjøbein for å finne mer informasjon om yrkes- og utdanningsmuligheter i tilknytning til sjømatnæringen.
 
Koordinering av felles deltakelse på utdanningsmessen “Ta utdanning” har vært gjennomført i flere år med økonomisk og administrativ ledelse fra Sett Sjøbein, og er nå innarbeidet som et tiltak som næringsorganisasjonene/bedriftene i samråd med opplæringskontorene kan gjennomføre på egen hånd, om det er ønskelig. 
Sett Sjøbein ønsker med tiltaket å synliggjøre sjømatnæringen for barn/unge, rådgivere og foreldre.

• Å øke synligheten til sjømatnæringen.
• Å informere ungdom om hvilke yrkes- og utdanningsmuligheter som finnes i tilknytning til sjømatnæringen for derigjennom å styrke rekrutteringen til næringen.

Ved å samle ulike sjømatambassadører som fiskerifaglige opplæringskontor, lærlinger, studenter og ansatte i næringen for å profilere mulighetene i felleskap forventer Sett Sjøbein å effektivisere rekrutteringsarbeidet i næringen.
Deltakelse på utdanningsmessen “Ta utdanning”
Sett Sjøbein organiserte i januar og februar 2016 to dagers aktiviteter med felles stand for sjømatnæringen på “Ta utdanning” i hver av byene Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø. 

Messeutstyr og profileringsartikler
Rekrutteringsmateriell er utviklet til fritt bruk for næringsaktører, opplæringskontor og andre rekrutteringsaktører for å synliggjøre utdannings- og yrkesmuligheter i sjømatnæringen.
 
I materiellet inngår: 5 messevegger, 2 rollups, fiskerefleks, penner, tatoveringer, t-skjorter og en brosjyre.
Resultater og erfaringer fra deltakelse på messene formidles via interesseorganisasjonene og media.
keyboard_arrow_up