Til innholdet

Prosjektnummer

901316

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 901316
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2016
Sluttdato: 31.12.2016

Arbeidsmøte: Zero lice – time for global action

Arbeidsmøtet ble gjennomført 1. mars 2016 i Bergen, med 205 deltakere fra tolv nasjoner.

Seminaret hadde den ønskede effekt med å fremme erfaringsutveksling og ikke minst få en samlet oversikt over mønsterpraksis (“best practice”) blant oppdrettere. Oversikt over tiltakene ga et utgangspunkt for videre prioriteringer. 
For enkeltbedrifter har den samlede oversikten og gjennomføringen av konferansen gitt kunnskap og erfaringer til konkret bruk i egen lusebekjempelse.

For NCE har det medført en mulighet for å prioritere en innretning med sikte på å samle den store mengden data hos oppdretterne. Dette vil være data som gir grunnlag for bl.a. å utvikle metodikker for raskere deteksjon og derved mer effektiv kontroll og behandling.

For FHF har det vært et bidrag og grunnlag for prioriteringer som bl.a. har ledet til strategisk satsing på lus og et nasjonalt løft i 2017.
Lus i havbruksnæringen er en betydelig utfordring. Aktiviteter skjer på mange felt, og FHF bidrar med en betydelig innsats.

Næringspartnerne i Norwegian Centre of Expertise (NCE) Seafood Innovation Clusters styre har initiert innovasjonssatsingen Zero Lice. Dette er et konkret arbeid for å samle og dele beste praksis for håndtering av lakselus.
Å initiere et arbeid som skal lede frem til en Best Management Practice (BNP) som vil benyttes av oppdrettere for å minimere luseproblemet i oppdrettsanlegg i regionen og nasjonalt.
Arbeidet i klyngen kan avdekke status i bransjen i dag, vurdere eventuelle kunnskapshull og/eller se muligheter for komplimenterende forsknings- eller teknologimuligheter. Arbeidet kan bidra til bedre tiltak og rutiner i bedriftene og derved bedre håndtering av lakselus.
Arbeidsmøtet gjennomføres i forbindelse med North Atlantic Seafood Forum (NASF) i Bergen første mars 2016.
 
FHF ved Kjell Maroni deltar i gjennomføringen.

Prosjektorganisering
NCE Seafood Innovation Cluster er initiativtaker og prosjektansvarlig. Nofima er prosjektleder.
keyboard_arrow_up