Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

551014

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 551014
Status: Avsluttet
Startdato: 14.06.2005
Sluttdato: 14.08.2008

Hjertesprekk og pancreas disease - koordinering

Prosjektet har ført frem til to rapporter om CMS, en litteraturgjennomgang og en situasjonsbeskrivelse for Norge pr 2006. Sammen ga dette grunnlaget for en samlet, nasjonal innsats gjennom et brukerstyrt prosjekt finansiert av næringen, NFR og FHF med oppstart i 2008 og planlagt frem til 2011 (FHF-prosjekt 900261 - Cardiomyopathy - A multitask syndrome).
PD-delen av prosjektet har vært et stort bidrag til at Trination initiative on PD and similar diseases, som har pågått fra 2005 - 2009, har vært en stor suksess. Det har bidratt til løpende dialog og koordinering av forsknings- og næringsinnsats rettet mot PD-kontroll. I Norge er mye av resultatene fra dette arbeidet tatt inn i planene til PDfri-prosjektet, se www.pdfri.no.

Prosjektet skulle koordinere prosjektsøknader innen kunnskapsutvikling angående Hjertesprekk, samt etablere et tre-nasjons (Norge, Skottland og Irland) prosjekt på pancreas disease, og stå for utvikling av en Code of Best Practice for håndtering av virssykdommer i norsk laksenæring. Det skulle også bli gjort en kartleggingsstudie relatert til hjertesprekk (CMS) i Norge, som skulle inneholde en litteraturgjennomgang av CMS, kartlegging av situasjonen mht til CMS i Norge, samt uttak og innsending av prøvemateriale for karakterisering av virus.

 

keyboard_arrow_up