Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

900087

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900087
Status: Avsluttet
Startdato: 15.04.2008
Sluttdato: 04.07.2008

Fiske etter kongsnegl. Ungdomsbedrift ved Ytre Namdal videregående skole

Det ble en lokal dekning i Namdalsavisen mandag 28. april 2008 av at ungdomsbedriften Bauhoinn UB fikk en pris fra Abel-AS og LUR-programmet.

I artikkelen kom det frem hvilket spennende arbeid ungdommene hadde gjort, og hvilke muligheter som nye arter kan gi langs kysten.
I Rørvik har 3 elever ved Ytre Namdal vg. skole startet en ungdomsbedrift der de vinteren 2007/2008 har fisket etter kongsnegl, og prøvd å finne nye måter å utnytte den på. Abel-AS på Abelvær satser på en egenkonstruert teine for fangst av nettopp kongsnegl, og bedriften driver et aktivt fiske etter kongsnegl.

LUR-programmet i samarbeid med Abel-AS vurderte å gi en pris til elevene ved ungdomsbedriften, for å gi dem mulighet til å fortsette fisket med flere teiner og oppmuntre dem til å fortsette arbeidet med å utvikle LUR-arten kongsnegl.
• Å skape oppmerksomhet rundt mulighetene for å utnytte nye arter langs kysten med bakgrunn i ungdommenes satsing på kongsnegl gjennom en ungdomsbedrift. 
• Å motivere ungdommene til å fortsette arbeidet med fangst og utvikling av kongsnegl som kommersiell ressurs.
Nytteverdien ligger å skape oppmerksomhet rundt mulighetene for å utnytte nye arter langs kysten kommersielt.

Abel-AS 20 ga teiner til ungdomsbedriften som tilsvarer kr 5.000, mens LUR-programmet ga et stipend på kr 5.000 slik at bedriften kunne fortsette fisket med flere teiner og fortsette arbeidet med å utvikle LUR-arten kongsnegl.
I tillegg til dekning i lokal presse legges det opp til å spre informasjon fra prosjektet på FHFs nettside.
keyboard_arrow_up