Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

900130

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900130
Status: Avsluttet
Startdato: 15.11.2008
Sluttdato: 31.01.2009

Biomarint industriseminar i Bergen 2. og 3. desember 2008

Sammendrag fra prosjektets sluttrapportering
Nofima Ingrediens arrangerte Biomarint Industriseminar ved Thon Hotel Bergen Airport den 2. og 3. desember 2008.

Tilbakemeldinger fra deltagerne har vært positive hva angår faglig kvalitet og at seminaret er en god møteplass for industri og forskningsmiljø. Seminaret retter seg hovedsakelig mot marin ingrediensindustri, fôr-, fiskemel- og næringsmiddelindustri. Det var denne gangen 117 deltagere, fordelt på 60 bedrifter hvorav ca. 50 % av deltagerne var fra industri-bedrifter i Norden.

Det ble presentert nyheter innen næringsmidler, fôrråvarer, ingredienser og farmasi.

Biomarint industriseminar har gjennom flere år etablert seg som en fast møteplass for ansatte i nordisk biomarin industri og i forskningsmiljøene. 

Seminaret har fokus på innovasjon og nyskaping. Seminaret retter seg i hovedsak mot marin ingrediensindustri (biproduktindustri), fiskemelindustri, fiskefôrprodusenter og utstyrsleverandører.

Å presentere nyheter innen marine ingredienser til fôr, næringsmidler og helsekost. Seminaret har fokus på innovasjon og er et tiltak for å samle forskningsmiljøer og industri med felles interesser for råstoff og teknologi, men som har ulike markeder for sluttproduktene.

Seminaret vil presentere hvordan kompetansen/aktivitetene på området kan anvendes til å hjelpe industrien. Arrangøren vektlegger derfor at faglige innlegg skal ha en form og innhold som er attraktive for industrien.

Seminaret vil gi en presentasjon av forretningsområdet Nofima Ingrediens og hvordan kompetansen/aktivitetene innen området kan anvendes til å hjelpe industrien. Utnyttelsen av tverrfaglig kompetanse innen forskningskonsernet Nofima vil også være viktig i denne sammenhengen. Programmet inneholder elementer fra forvaltningen og innbefatter direktiver om mattrygghet og gjeldende regler for å sikre næringsmiddelkvalitet av fiskeoljer.

Hvilke forskningsområder som blir prioritert av det offentlige, mht. kommersiell utnyttelse av marint råstoff, vil også bli belyst. Innleggene vil omhandle kommersiell utnyttelse av marine ingredienser, biologiske effekter av vannløselige komponenter, oksiderte lipider, effekter av fôrkomponenter mht. kvalitet og type, samt hvordan fôrteknologien innvirker på fôrets kvalitet. Industriell anvendelse av separasjonsteknologi og muligheten for å fremstille næringsmidler fra utradisjonelt råstoff vil også bli presentert.

Programkomiteen består av representanter for Nofima Ingrediens (Bergen), Nofima Mat, og Nofima Marin.

Seminaret planlegges og gjennomføres av Nofima Ingrediens og blir avholdt ved Thon Hotel Bergen Airport den 2. og 3. desember 2008. Innleggene blir gjort tilgjengelig.
keyboard_arrow_up