Til innholdet

Prosjektnummer

900262

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900262
Status: Avsluttet
Startdato: 06.03.2009
Sluttdato: 31.05.2009

Workshop om deformiteter hos laks: FINE FISH

Arbeidsmøtet ble gjennomført I Bergen med ca. 20 deltagere, inkludert fra Irland, Storbritannia og Frankrike.

Alle foredrag ble lagt ut på prosjektet FINE FISH sitt nettsted. Nettstedet er senere opphørt, men foredragene er tilgjengelig fra denne prosjektsiden.
 
Det finnes også en manual som ble utgitt ved avslutninga av FINE FISH: Manual on Control of Malformations in Fish Aquaculture.
FINE FISH er et stort EU-finansiert prosjekt om hva som kan være årsaksforhold bak feilutvikling av skjelettet hos 5 oppdrettsarter: laks, regnbueørret, torsk, havabbor (seabass) og dorade (seabream). Prosjektet koordineres av den europeiske fiskeoppdrettsorganisasjonen Federation of European Aquaculture Producers (FEAP), mens den faglige prosjektledelsen er lagt til Nofima marin. FINE FISH startet opp i 2005, og skal avsluttes i 2009.

Hovedaktiviteten er resultatformidling og utvikling av manualer for hvordan feilutvikling kan oppdages. Det er gjennomført et vellykket arbeidsmøte (workshop) i Norge for torskeoppdrett, og et tilsvarende møte gjennomføres for laks. I løpet av mai 2009 vil det også bli arrangert arbeidsmøte om regnbueørret (i Danmark) og en om havabbor og dorade (i Hellas).
Å sikre formidling av resultater fra FINE FISH og også annen nyere kunnskap om feilutvikling i skjelettet hos laks.
Redusert forekomst av synlig feilutvikling hos laks, og også mindre problem med feilutvikling som kanskje ikke er synlig men kan være negativ for fisken eller kvaliteten på sluttproduktet.
Det gjennomføres et arbeidsmøte i Bergen i mars 2009.
Foredrag og annet materiell skal legges ut på prosjektet FINE FISH sitt nettsted.
keyboard_arrow_up