Til innholdet

Prosjektnummer

901077

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 901077
Status: Avsluttet
Startdato: 26.01.2015
Sluttdato: 01.05.2015

TEKSET 2015 – Teknologi- og innovasjonsarena for settefisknæringen

TEKSET 2015 var andre konferanse i rekken og trakk 240 deltakere, dvs. tilnærmet samme antall som året før. Gjennomføringen var lagt opp på tilsvarende måte som året før, med innlegg og rundebord diskusjoner. Den teknologiske utviklingen innen settefisknæringen er noe som engasjerer og en god del konkrete forslag kom ut av diskusjonene. Disse går spesielt på internlogistikk, resirkuleringsteknologi (RAS), transport og vannkvalitet, men også rømming og merking er tematikk som er aktuelle fagtema for settefisknæringen.
 
Alle innleggene fra konferansen ligger også på nettsiden til TEKSET.
Hovedhensikten med TEKSET har for FHF vært å bidra til å (re)-etablere en nasjonal arena der settefiskprodusenter og aktuelle leverandører og forskere møtes for å diskutere og kanskje finne løsninger på aktuelle utfordringer. Dette har vært et klart uttrykt ønske fra næringen, og den store deltagelsen viser at mange ser viktigheten av å møtes. TEKSET har også vist seg nyttig som en arena der nye leverandører til næringen kan bli litt kjent med den, og knytte viktige kontakter.
Konferansen TEKSET ble arrangert for første gang i februar 2014 med støtte fra FHF, Virkemidler for regional FoU og innovasjon i Trøndelag (VR​I Trøndelag) og Norges forskningsråd. Dette ble en suksess med 260 deltakere fra leverandørnæring, oppdrettere, forvaltning og forskningsmiljø som diskuterte problemer og løsninger, samt innovasjonsprosjekter. Konferansen går fra lunsj til lunsj med korte faglige innlegg og god tid til diskusjon i mindre grupper. Den store interessen for en slik arena tydeliggjorde at det manglet en møteplass i denne næringen for ideutveksling.

Konferansen ble gjennomført på samme måte som TEKMAR – en tilsvarende konferanse som har vært gjennomført i 12 år for matfiskleddet i havbruksnæringen og som samler over 250 deltakere hvert år. Dette fungerte utmerket også for TEKSET og er et godt utprøvd konsept slik at neste års konferanse er tiltenkt tilsvarende organisering. Fokuset vil også denne gang være innovasjon i næringen og styrking av samarbeidet mellom oppdrettsselskaper, forvaltning, leverandører og forskningsmiljøer. Det legges også vekt på å trekke inn løsninger fra andre bransjer for å skape synergier både innen teknologi og på kompetanse.
Å videreføre TEKSET som en årlig konferanse og møteplass for settefisknæringen.
TEKSET 2015 vil bidra til å øke fokus på behov for innovasjon i næringen og styrke av samarbeidet mellom oppdrettsselskaper, forvaltning, leverandører og forskningsmiljøer. Ved at det også legges vekt på å trekke inn løsninger fra andre bransjer er erfaringen fra TEKMAR-konferansene at dette bidrar til å skape og utløse synergier både innen teknologi og direkte kompetanse.

Teknologileverandører som tradisjonelt ikke har vært leverandører til settefisknæringen vil ha nytte av TEKSET 2015 som en arena for å gjøre seg bedre kjent med muligheter for å bli leverandører til næringen.
Forarbeid: TEKSET 2015 vil skje i regi av programkomiteen, sammensatt med deltagelse fra næringen, forskere og organisasjoner.

Selve konferansen: Konferansen TEKSET 2015 arrangeres 3.–4. februar 2015, og vil gå over 2 dager, med målsetting å gi rom for omkring 260 deltagere. På konferansen vil næringsaktørene kollektivt bli utfordret (primæraktører og sentrale premissgivere), samtidig som en har en bred og inkluderende inngang for aktørene. Hele bredden av næringens aktører vil bli gitt mulighet til å påpeke de spesifikke behov for forskning. Det vil bli vektlagt å invitere bidragsytere fra andre bransjer og forskningsmiljøer enn de som tradisjonelt defineres som en del av næringen.

Etterarbeid: Dette vil inkludere: sammenfatning av konferansen, rapportering og utlegging av innlegg og oppsummeringer på nettsiden til TEKSET.
Det vil bli utarbeidet en oppsummering fra konferansen og en åpen sluttrapport som legges ut på TEKSE​T sin nettside. Det forventes også at media vil være til stede og rapportere fra konferansen.
keyboard_arrow_up