Til innholdet

Prosjektnummer

901198

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 901198
Status: Avsluttet
Startdato: 10.12.2015
Sluttdato: 11.04.2016

FishTech 2016: Fiskeriteknisk konferanse i Ålesund

Sammendrag fra prosjektets faglige sluttrapport
SINTEF Fiskeri og havbruk arrangerte FishTech 2016-konferansen 2. og 3. mars 2016 i samarbeid med FHF. Konferansen er delfinansiert av FHF samt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).
 
Konferansen var delt inn i fire sesjoner:
1. fiskeflåtens rolle i fiskeriforvaltningen
2. teknologiutvikling i fiskeflåten
3. utvikling av fiske etter snøkrabbe
4. utfordringer for rektråling i nordområdene.
 
Til sammen 13 foredrag er publisert på FHF og SINTEF sine nettsider. 
 
Totalt var det 95 deltakere på konferansen. En evaluering av konferansen basert på spørreundersøkelse blant deltakerne, viser at 75 % kan tenke seg å delta på neste FishTech-konferanse.
FishTech 2016 ble avholdt i Ålesund for fjerde gang. Konferansen tar først og fremst sikte på å samle næringsutøvere innen flåtesegmentet, og det tas sikte på å holde presentasjoner som gjenspeiler aktuelle problemstillinger samt resultater fra pågående og avsluttede forskningsprosjekt. Det er nyttig og virkningsfullt at det legges opp til at resultatene fra noen FoU-prosjekt presenteres av næringen selv. Dette gir grunnlag for diskusjoner og presseoppslag i etterkant.

Konferansen er også nyttig fordi den fungerer som en møteplass der representanter fra næring, forskning og utstyrleverandører kan diskutere nye ideer som kan gi grunnlag for nye FoU prosjekt.
Det er 4. året på rad at konferansen FishTech arrangeres. FishTech har blitt en viktig arena for formidling av FoU-resultater innen fiskeri- og fartøyteknologi. 

FishTech er også en viktig møteplass mellom næringsaktører, forskere og forvaltning. For både SINTEF Fiskeri og havbruk og FHF er det en viktig uttalt målsetting å formidle funn fra ulike FoU-prosjekter, samt å motta innspill til nye satsinger.
Å formidle FoU-resultater fra ulike FoU-institusjoner og herunder prosjekter som er finansiert av FHF.
Det er en uttalt målsetting å styrke arbeidet med å formidle FoU-resultater til bl.a. næringsaktører og forvaltningen. FishTech har hatt økende oppslutning. Evalueringer av konferansene viser at deltakerne definerer FishTech som en viktig arena for å utveksle informasjon mellom næringsaktører, forskere og forvaltningen.
Konferansen arrangeres i løpet av to halve dager. Det blir ca. 15 ulike presentasjoner, med diskusjoner i tillegg.

SINTEF Fiskeri og havbruk er ansvarlig for gjennomføringen av konferansen. Konferansens faglig innhold og foredragsholdere er identifisert i samarbeid med fagsjefer i FHF. Også ulike næringsaktører er rådført.
Etter konferansen vil det bli utarbeidet en sluttrapport. Som grunnlag for sluttrapporten vil det bli foretatt en anonym spørreundersøkelse blant deltakerne. Hovedfunn fra de respektive foredragene inkluderes i sluttrapporten.
keyboard_arrow_up