Til innholdet

Prosjektnummer

901394

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 901394
Status: Avsluttet
Startdato: 01.03.2017
Sluttdato: 15.01.2018

Formidling av FoU-aktiviteter innen konvensjonell sektor 2017

• Tørrfiskkonferansen og klippfiskseminaret presenteres som en møteplass der man kan formidle teknologi, forskningsresultater, rammebetingelser og markedsutsikter. 
• I tillegg gir disse en god mulighet for bedrifter til å komme med en rekke innspill om hvilken FoU som skal prioriteres fremover.
Tørrfiskkonferansen ble gjennomført i mai 2017 i Bodø og klippfiskseminar ble gjennomført i Ålesund 31. mai 2017.

Det var et variert program med både innledninger og paneldiskusjon, samt presentasjon av resultatene fra en serie av FoU-prosjekter i regi av FHF. Bransjen ble invitert til å komme med innspill til hvilke FoU-aktiviteter som bør prioriteres i 2017 og årene fremover.

Med rekorddeltakelse på 120 deltakere fra næring, myndigheter og forskere er Tørrfiskkonferansen etablert som det årlige samlingspunktet for denne delen av sjømatnæringen. Ordstyrer var Thorvald Tande jr.
 
Presentasjonene er publisert på FHFs nettside for arrangementet, se Tørrfiskkonferansen 2017.
 
Med rekorddeltakelse på ca. 50 deltakere fra næring, myndigheter og forskere har klippfiskseminaret etablert seg som det årlige samlingspunktet for denne delen av sjømatnæringen i Ålesund. Ordstyrer var Sverre Johansen fra Sjømat Norge
En kombinasjon av faglig formidling, innspill til fremtidig FoU, debatt og en møteplass der næring, forskere og forvaltning treffes – har i så måte gjort Tørrfiskkonferansen til et velfungerende arrangement. Dette bekreftes av at 2017-konferansen ble godt besøkt og av mange positive tilbakemeldinger i etterkant, både fra næringsaktører og øvrige deltakere. Tørrfiskkonferansen 2017 fikk også stor oppmerksomhet i media.

Ressursgruppen for tørrfisk anbefaler at FHF fortsetter med arrangementet i 2018.
 
Ressursgruppen for klippfisk anbefaler at FHF fortsetter med arrangementet i 2018 i samarbeid med Sjømat Norge.
FHF har flere pågående FoU-aktiviteter innenfor konvensjonell sektor. Det legges stor vekt på å formidle resultatene fra disse aktivitetene til bransjen, både innenfor rammene av de enkelte FoU-prosjektene og gjennom samlinger. Dette vil legge et godt grunnlag for kommersiell utnyttelse av FoU-resultatene.
Å formidle viktige FoU-resultater gjennom en årlig konferanse, evt. seminar.
Formidling av forskningsresultater er viktig for å sikre at resultatene blir implementert av næringen. I tillegg får FHF tilbakemelding og innspill om hvordan konvensjonell sektoren skal satse i fremtiden.
Følgende evenementer er planlagt:
• Konferansen for tørrfisknæringen, 12. mai 2017 i Bodø.
• Seminar for klippfisknæringen, 31. mai 2017 i Ålesund.
Prosjektet omfatter i sin helhet formidling.
keyboard_arrow_up