Til innholdet

Prosjektnummer

900484

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900484
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2010
Sluttdato: 30.09.2010

Sponsing av Sjømatfestivalen/Kystens dag i Oslo 2010

Arrangementet ble avholdt som planlagt, og det var godt besøkt. De ulike delarrangementene med mediedekning er beskrevet i sluttrapporten. FHFs støtte til arrangementet var godt synlig.



Norge som fiskerinasjon er lite profilert i hovedstadområdet. Sjømatfestivalen 2010 gir anledning til det. I 2010 feirer Norges Polarinstitutt hundre år. I den forbindelse arrangeres Polarfestivalen i tilknytning til Oslo Science Conference. Deler av arrangementet er lagt til Rådhusplassen i nær tilknytning til og samtidig med at Sjømatfestivalen går av stabelen. Dermed vil en også få anledning til å informere og markedsføre norsk sjømat og norsk sjømatnæring overfor et stort og kresent internasjonalt publikum. FHF vil i tillegg bli profilert på flaggborgen rundt festivalområdet og på store digitale TV-skjermer som er innleid.

FHF har bevilget midler i tidligere år til Sjømatfestivalen.
Å gi bedre informasjon om Norge som sjømatnasjon nasjonalt og internasjonalt, og herunder hvordan FHF er en viktig bidragsyter til festivalen og står bak FoU-aktiviteter i næringen. 
Prosjektet skal bidra til positiv oppmerksomhet rundt kyst, fiskeri og havbruk. Med stort forventet besøkstall, vil Kystens Dag kunne profilere norsk sjømatnæringen overfor både Oslo-regionens befolkning og besøkende fra utlandet. Videre vil deler av den nasjonale fiskeriadministrasjon og politiske elite i landet besøke festivalen.
Arrangementene under paraplyen Sjømatfestivalen/Kystens Dag i Oslo avvikles i forbindelse med de nasjonale markeringene av Kystens Dag som er initiert av Fiskeri- og Kystdepartementet.

Sjømatfestivalen/Kystens Dag i Oslo har vært gjennomført på Rådhusbrygga i Oslo en rekke år og har økt i omfang. I år er det nasjonale hovedarrangementet til Kystens Dag lagt til arrangementet på Rådhusbrygga i Oslo og fiskeriministeren vil delta og foreta utdeling av årets Fyrtårnpris.

Sjømatfestivalen/Kystens Dag i Oslo SA disponerer Rådhusbrygge 4 i Oslo. Det planlegges for at minst 100.000 mennesker skal besøke festivalområdet 11.–13. juni 2010. Programmet legges ut på egen dedikert nettside for Sjømatfestivalen/Kystens Dag.
 
Det vil bli utarbeidet en egen rapport om arrangementet.
Det legges opp til å profilere Sjømatfestivalen gjennom fotos, film, brosjyrer og flagg.
keyboard_arrow_up