Til innholdet

Prosjektnummer

900617

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900617
Status: Avsluttet
Startdato: 15.01.2011
Sluttdato: 01.04.2011

Linekonferanse i Måløy 2011

Den administrative gjennomføringen av prosjektet ble i henhold til plan.

Forarbeidet ble gjennomført gjennom:
• utarbeidelse av markedsplan, med utstrakt bruk av direktemarkedsføring. I forkant av konferansen ble det sendt ut invitasjoner til ca. 300 aktører med tilknytning til næringen. I tillegg ble det annonsert i “Norsk fiskerinæring” og “FiskeribladetFiskaren”.
• registrering av domenet www.linekonferanse.no og nettside utviklet med informasjon om lineflåten og konferansens program med mulighet for påmelding.
 
Linekonferansen ble gjennomført i henhold til programplan 29. og 30. mars 2011. Stor påmelding siste uken før konferansen gjorde at man fikk 130 deltakere, som var langt høyere enn de 75 man opprinnelig hadde regnet med.

Nesten 50 % av deltakerne svarte på en spørreundersøkelse i etterkant av konferansen. Av disse var 93,5 % av respondentene “svært fornøyd” eller “tilfreds” med konferansen.
Initiativet for en konferanse kom opprinnelig fra flåtegruppen selv. Segel AS har gjort et forprosjekt finanansiert av Måløy Vekst og Innovasjon Norge for å se på muligheten for å arrangere en konferanse for autolineflåten. Man ønsket å samle størsteparten av rederiene i Sogn og Fjordane og Møre Romsdal, i tillegg til andre aktører med tilknytning til flåtegruppen. Forprosjektet ble avsluttet i desember 2010.
 
Man vurderte først om en slik konferanse delvis skulle finansieres gjennom deltakeravgift. Etter tilbakemeldinger fra flere næringaktører kom det frem at man hadde større mulighet for å nå målgruppen ved å fjerne denne terskelen. Dette gjorde at behovet for ekstern finansiering ble noe større enn først antatt.
• Å arrangere en autoline-konferanse for den nasjonale, havgående fiskeflåten.
• Å få presentert FHFs autoline-prosjekter for lineflåten (målgruppen).
Flere av de planlagte temaene på konferansen, som utenlandske konsumenters preferanser til torskefilet, rekruttering av offiserer til fiskerinæringen og redskaps- og fartøysteknologi er alle knyttet opp til FHFs handlingsplan og virksomhet og ønskelig å få belyst.
 
Det forventes at det vil komme konkrete initiativ fra flåten i etterkant av konferansen, for eksempel gjennom nye prosjekter innen markedssatsning, forskning- og utvikling innen fartøys- eller redskapsteknologi eller andre samarbeidsprosjekt for å bedre vilkårene for den havgående lineflåten.
Konferansen vil bli holdt i Måløy 29.–30. mars 2011.

Tema, dag 1
Økonomi, med fokus på markedsadgang, kundepreferanse i markedet og kvalitet. En vil også se litt på den forskning og utvikling som har vært gjort innenfor redskaps- og fartøysteknologi de siste årene.
 
Tema, dag 2
Rekruttering og politiske vilkår.
Prosjektet er formidling per se.
keyboard_arrow_up