Til innholdet

Prosjektnummer

901715

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 901715
Status: Pågår
Startdato: 01.07.2021
Sluttdato: 30.06.2024

Sekretariat for TriNation (2021–2024)

​TriNation består av FoU-, forvaltnings- og industriaktører i Norge, Irland og Skottland. Initiativet har utviklet seg fra å være en liten gruppe av engasjerte forskere og næringsaktører til å være et forum som tiltrekker rundt 100 mennesker til seminarene sine. Disse seminarene avholdes med 12–18 måneders mellomrom, og tiltrekker deltakere fra andre land i Europa og internasjonalt i tillegg til de tre vertsland. Målet med møtene er å holde en oversikt over utbredelsen og betydningen av tre av de viktigste virussykdommene i lakseoppdrett som for tiden er pankreas sykdom (PD), kardiomyopatisyndrom eller hjertesprekk (CMS) og skjelettmuskelbetennelse (HSMB).

Oppdateringer på sykdomssituasjonen samles inn og presenteres av fagfolk innen fiskehelse, og næringsaktører forklarer hvordan sykdom og kontroll påvirker produksjonen deres. Det settes av tid til å diskutere de viktigste FoU-utfordringene, og hvordan forskere og industri kan samarbeide om å adressere disse gjennom næringsrettet forskning. TriNation oppfattes som en åpen arena der utfordringer og løsninger kan diskuteres fritt, og er således en unik møteplass for forskere fra ulike institusjoner som også sikrer samarbeid på tvers av disse samt bidrar til kvalitetssikring av forskningen.
​Å gjennomføre to TriNation-møter og påse at resultatene blir formidlet: Ett møte forventes avholdt i Skottland vår 2022 og neste møte forventes avholdt høst/vinter 2023/2024, der sted blir bestemt på møtet som holdes i 2022.
​TriNation oppfattes som en åpen arena hvor utfordringer og løsninger kan diskuteres fritt mellom FoU- og næringsaktører fra viktige lakseproduserende land. Dette er således også en unik møteplass for forskere fra ulike institusjoner som også sikrer samarbeid på tvers av disse samt bidrar til kvalitetssikring av forskningen. Det er stor interesse for møtene fra næringen, hvilket blant annet sees gjennom sponsorstøtte til møtene.
​Planlegging av møtene gjøres i styregruppen, som består av FoU- og næringsaktører fra de tre land. All praktisk arbeid med planlegging og påmelding utføres av sekretariatet. Selve møtene forsøkes å bli sponset av næringen.
​Alle presentasjoner legges ut på www.trination.org i etterkant, og det publiseres en artikkel med oppsummeringer fra møtet i Norsk Fiskeoppdrett.
keyboard_arrow_up