Fagdag om Listeriakontroll 2019
Fagdag om Listeriakontroll 2019
Velkommen til denne fagdagen der sentrale tema vil være viktigheten av listeriakontroll og hvordan man kan oppnå denne kontrollen, hvilke verktøy det egner seg å bruke og hvordan næringen kan bruke resultatene fra forskningen.
Dagen som er et samarbeid mellom FHF og Nofima vil by næringen på både praktiske tips og det seneste fra forskningen på Listeria.
Vi har vært heldige å få Professor John Holah, England, til å holde hovedinnlegget på fagdagen. Han er internasjonalt anerkjent og har lang erfaring i å bistå matindustrien med tiltak og problemløsning for økt Listeriakontroll.
Program
Registrering
Velkommen og noen ord om FHFs strategi
Kristian Prytz, FHF
Listeria control in seafood processing environments – a Five point plan
Prof. Dr. John Holah, Holchem Laboratories, England (foredraget holdes på engelsk)
Listeria i laksenæringen: Utfordringer for næringen og hvordan håndterer vi dem?
Rudi Jakobsen, Lerøy Seafood
Kan sjøfasen være kilde for Listeria-smitte? Resultater fra kartlegging i oppdrett og brønnbåt
Randi Haldorsen, MOWI
Lunsj
Egnede verktøy for økt Listeria-overvåking i produksjonsbedrifter
Trond Møretrø, Nofima
Novel Food-direktivet: Hva betyr regelverket for bruk av nye teknologier til produksjon av trygg mat og sjømat?
Jørn Nilsen, Mattilsynet
Helgenomsekvensering – muligheter og konsekvenser for laksenæringen
Annette Fagerlund, Nofima
Pause
Risikohåndtering og risikokommunikasjon av Listeria i laks og lakseprodukter – betydning for næringen
Lone Flyvholm, Sjømat Norge
Listeria-kontroll i laks og lakseprodukter – hva er mulig – hva virker?
Even Heir, Nofima
Muligheter og begrensninger ved bruk av UV-lys for økt Listeria-kontroll
Askild Holck, Nofima
Vurdering og håndtering av Listeriarisiko i høy, middels og lavrisikoprodukter – med rakfisk, sushi, røkt fisk og islagret fisk som eksempler
Taran Skjerdal, Veterinærinstuttet
Oppsummering og avslutning
Slutt