Til innholdet

FHF workshop - sløyemaskin for hvitfisk

Fagfelt: Villfisk

Avsluttet

Oktober 21, 2015

Start: kl. 11:30
Slutt kl. 16:00

Påmelding til arrangementet

FHF workshop - sløyemaskin for hvitfisk

FHF har de senere årene avsatt store ressurser for automatisering og robotisering av arbeidskrevende prosesser som fangstbehandling, filetproduksjon og produksjon av konvensjonelle produkter. Utviklingen av de tekniske løsningene kan bidra til at det utvikles en tilnærmet fullautomatisert produksjon av hvitfiskprodukter med lavere arbeidskostnader og høyere utbytte av høyprisprodukter.

FHF har fått innspill fra flere næringsaktører om at det bør utvikles en sløyemaskin for hvitfisk som både er effektiv og skånsom mot biproduktene. Det inviteres derfor til en workshop på Scandic Ishavshotel Tromsø 21.oktober som blant annet vil se på erfaringene fra bruk av dagens sløyemaskiner, med innlegg fra både næringsaktører og leverandørindustrien.  

Workshopen avsluttes med en åpen diskusjon i plenum og grupper, der FHF ønsker å få svar på spørsmålet; er  det behov for å utvikle (eller videreutvikle) effektive sløyemaskiner for hvitfisk som er skånsom mot råstoff og biprodukter, og hvilke kravspesifikasjoner må de nye maskinene oppfylle ?

Hvis det er behov for det vil man også opprette en ressursgruppe av næringsaktører som skal bistå FHF med å prioritere FoU-aktiviteter på området.

Workshopen er gratis, og det starter klokken 1130 med lunsj til alle deltakere.
FHF ønsker velkommen til Workshop - Sløyemaskin for hvitfisk, og ber alle deltagere melde seg på under.

Programmet for denne workshopen finner du HER

keyboard_arrow_up