Til innholdet

Hva skjer med luseskjørt i strøm og bølger?

Avsluttet

Mai 31 - 2, 2017

Start: kl. 08:30
Slutt kl. 15:29

Påmelding til arrangementet

Hva skjer med luseskjørt i strøm og bølger?

FHF og SINTEF Ocean inviterer til gratis erfaringsseminar med demoforsøk i SINTEF Oceans flumetank i Hirtshals, Danmark.

Seminaret "Hva skjer med luseskjørt i strøm og bølger" vil belyse hvordan luseskjørt oppfører seg under vannflaten og hvilke erfaringer vi har ved bruk av luseskjørt. Modellforsøkene demonstrerer dukens og merdens bevegelser i strøm og bølger, og kreftene som virker på forankringen. Under forsøkene vil det tas hensyn til deltagernes ønsker for å best mulig gjenskape ulike situasjoner i praktisk oppdrett.

Modellforsøkene vil bli gjennomført med en modellmerd i skala 1:17 av en 157-metring, med en sylindrisk- og en konisk not. Skjørtene i forsøket vil ha forskjellige dybder og soliditeter (vanngjennomtrengning), montert både utenfor og innenfor flyteringen. Forsøkene vil gjennomføres ved seks ulike strømhastigheter (V), bølgehøyder (H) og -perioder (T). Skjørtene på den sylindriske merden vil bli kjørt medstrøms, mens skjørtet på den koniske merden blir kjørt både motstrøms og medstrøms. Krefter på fortøyning vil bli målt. Skjørt- og notdeformasjon vil bli overvåket med video.

Det er gratis å delta men deltakere dekker selv reise og opphold. Mer informasjon finner du under i linken "Påmelding". 

keyboard_arrow_up