Klippfiskseminar 2018
Klippfiskseminar 2018
FHF og Sjømat Norge arrangerer klippfiskseminar i Ålesund 4. september, kl. 14:00
Informasjon om seminaret:
Dette er et ettermiddagsseminar på tre timer som ender med en felles middag. Seminaret finner sted på Scandic Parken og vi inviterer til en enkel middag i etterkant av det faglige påfyllet.
Tema som belyses er utfordringer og muligheter for klippfisken, samt presentasjon av nyeste innenfor klippfiskforskningen.
Seminaret er rettet mot produsenter og eksportører av saltfisk/klippfisk, men også andre interesserte kan melde seg på.
Klippfisk: utfordringer og muligheter
• Innledning
• Råstoffsituasjon 2018-2019-2010
Bjarte Bogstad, forsker, Havforskningsinstituttet
• Verdiskaping og ringvirkninger fra klippfiskindustrien
Finn-Arne Egeness, bransjeanalytiker sjømat, Nordea
• Nytt kvotesystem og grunnrente i fiskeriene – betydning for klippfisknæringa
Sverre Johansen, direktør industri, Sjømat Norge
• Mattilsynets arbeid med adgang til viktige klippfiskmarkeder og samarbeid med andre lands myndigheter
Helen Christiansen, seniorrådgiver, Mattilsynet
• Opprinnelsesregler og mannskapskrav
Kristin Alnes, fagsjef, Sjømat Norge
Klippfisk: tips og tanker fra bedrifter, forskere og FHF
• Hva vet vi om salt til produksjon av saltfisk og klippfisk
Andreas Austnes, HMS-Kvalitetssjef, Fjordlaks AS
Gunn H. Knutsen, fagsjef miljø og helse, Sjømat Norge
• Fremtidens miljøvennlige klippfisktørke
Erlend Indergård, forsker, SINTEF Ocean
Willy Brurås, salgsingeniør, Alfsen og Gunderson AS
• Kvalitetsmåling på rund fisk. Hva er mulig og hva betyr det for fremtidens fiskerinæring? Aktuele tekniker for påvisning av kveis
Karsten Heia, seniorforsker NOFIMA
• Aktuelle saker hygiene og kvalitet
Gunn H. Knutsen, fagsjef miljø og helse, Sjømat Norge
• Orientering om strategisk satsing klippfisk
Inger-Marie Sperre, adm. Direktør, Br. Sperre
Lorena Gallart Jornet, fagsjef FHF