Kvalitet i ledd
Kvalitet i ledd
I forbindelse med skreifestivalen på Myre arrangerer FHF et seminar som adresserer mange sider av arbeidet med kvalitet og som vil ha bred interesse.
Det er tett sammenheng mellom kvalitet og lønnsomhet, og det jobbes intenst med kvalitet i alle deler av hvitfisknæringen. Det skjer i flåten, det skjer i landindustrien, og det skjer i forskningsinstitusjonene. Deling av resultater og erfaringer er viktig for at den enkelte aktør skal kunne utnytte den erfaring og kunnskap som andre har bragt frem. Derfor arrangerer FHF et møte på Myre 13. februar som skal bidra til nettopp dette.
Et viktig møte om et viktig tema. Møtet vil adressere mange sider av kvalitetsarbeidet som skjer, og det vil bringe frem både resultater og erfaringer.
Presentasjonene fra konferansen er her:
Roar Pedersen, FHF.
FHF sin satsing på kunstig agn
Olafur Arnar Ingolfsson,
Fangstbegrensning snurrevad
Erfaringer med teinefiske etter torsk
Kvantesprang for levendelevert hyse
Objektiv kvalitetsmåling av rund fisk
Kvalitetsstandard for omborfryst filet
Sted: Øksneshallen på Myre
Tid: 13. februar 2019
Møteleder: Frank Jakobsen, FHF
Program
10.00 Møtestart
* Åpning
FHF
* Kunstig agn – lavere kostnader og økt fangsteffektivitet
Roar Pedersen, FHF
* Fangstbegrensning for snurrevad, og erfaringer med teinefiske etter torsk
Olafur Arnar Ingolfsson, HI.
Anne Christine Palm, HI.
* Biogarn
Eduardo Grimaldo, Sintef Ocean
* Mengder og årsaker til matsvinn i sjømatnæringen
Ana Carvajal, Sintef Ocean
* Økt verdi av restråstoff fra sjømatnæringen
Lisbeth Berg-Hansen,styreleder,
Vesterålen Marine Olje
11.30 – 12.30 Lunsj
* Kvalitet fra fangst til levering – hvorfor levendefisk er så viktig
Sjurdur Joensen, Nofima
* Hold av levendefisk ombord fram til slakting
Stein Harris Olsen, Nofima
* Levendelagring av hvitfisk, et sammendrag av resultater fra flere forsøk og fullskalatesting
Guro Møen Tveit, Sintef Ocean
13.30 – 13.45 Kaffepause
* Kvantesprang for hysa - levendelevering
Torbjørn Tobiassen, Nofima.
* Objektiv kvalitetsmåling av rund fisk
Karsten Heia, Nofima
* Kvalitetsstandard for ombordfryst filet og merkevaren Mørefisk
Wenche Emblem Larssen, Møreforsking
* Fangsthåndtering, volum og kvalitet
Edgar Henriksen, Nofima.
15.00 Avslutning