Listeria i laksenæringen,
Listeria i laksenæringen,
Kontroll med listeria er en utfordring i laksenæringen.
Målet med FHFs fagdag er å dele kunnskap og utveksle erfaringer som kan bidra til økt kontroll med listeria i næringen.
Fagdagen vil samle sentrale aktører og ha innlegg fra forvaltning, næring og forskningsmiljøer.
Resultater fra det pågående FHF-prosjektet "Tiltak for økt kontroll med Listeria i laksenæringen" vil bli presentert.
Informasjon om prosjektet, resultater, rapport og presentasjon finner du her
Presentasjoner fra fagdagen:
FHF Innledning
Bli kvitt listeria i produksjon og produkt
FHL innlegg
Grense for listeria i laks
Hvorfor overlever listeria i produksjonsmiljøer
Listeria-regelverk i laksenæringen
Veileder
Tid / Sted: Radisson Blue Airport Hotel, Gardermoen
7. oktober, kl. 10.00 - 16.00
Program:
1000-1005 Innledning - Kristian Prytz, FHF
1005-1025 Listeria i foredlingsindustrien: Hva er utfordringen?
Ståle Høyem, Suempol
1025-1130 Listeria i laksenæringen
Even Heir og Solveig Langsrud, Nofima
- Hvorfor overlever Listeria i produksjonsmiljøer
- Resultater fra bransjeprosjektet
- Hvordan bli kvitt Listeria?
1130-1215 Lunsj
1215-1310 Listeria-regelverket i laksenæringen - fra paragrafer
til praktisk bruk Åsne Sangholt, Mattilsynet
1310-1335 Listeria monocytogenes og laks - myndighetskravene er
forskjellig. Hvordan jobber FHL for å sikre forutsigbarhet og lik
forståelse i alle markeder? Gunn Harriet Knutsen, FHL
1335-1400 Hvor mye Listeria kan det vær i norsk laks?
Taran Skjerdal, Veterinærinstituttet
1400-1415 Erfaringer med CIP-vask for økt kontroll med Listeria i
lakseproduksjon. Ikke bekreftet
1415-1430 Veileder: Anbefalinger for forebygging, overvåking og fjerning
av Listeria i laksenæringen. Innledning til gruppearbeid
1430-1510 Gruppearbeid veileder
1510-1550 Innspill til veileder etter gruppearbeid
1550-1600 Oppsummering og avslutning