Til innholdet

Workshop slakt og prosessering av laks

Fagfelt: Havbruk

Avsluttet

Mars 6, 2018

Start: kl. 10:00
Slutt kl. 16:30

Påmelding til arrangementet

Workshop slakt og prosessering av laks

Fagsamlingen arrangeres av FHF i samarbeid med Nofima.

Sted: Måltidets hus, Stavanger

Tid:   6. mars kl. 10.00 - 16.30

 

Program

Fagsamling med tema slakting av laks og fremtidige løsninger for prosessering.

 

Arrangør: FHF i samarbeid med Nofima

Registrering kl 09.00

Velkommen v/Kristian Prytz, FHF

Fillet-O

10.00 Generell presentasjon av Fillet-O, Bjørn Roth, Nofima

 

10.15  Bedøvelse avliving av fisk med strøm kombinert med hodekapping. Hva har skjedd siden CO2 ble faset ut, fiskevelferd og kvalitet. Effekt på utblødning og velferd, Bjørn Roth, Nofima

 

10.40 Direkte filetering og superkjøling av fisk effekt på kvalitet og holdbarhet, Karsten Heia, Nofima

 

11.00 Effekten av spyling og valg av vann på kvalitet av fillet, Jørgen Lerfall, NTNU.

 

11.10 Energiforbruk ved slakting, kjøling og transport av laks tradisjonelt og ved superkjøling, Tom Ståle Nortvedt, SINTEF Ocean

 

11.30 Fillet-O produksjonslinje, Frode Kjølås, Optimar

 

Tid til diskusjon og spørsmål.

 

12.30 Lunsj

Listeria

13.30  Verktøy mot listeria, Even Heir, Nofima

 

13.50 Forebygging av listeria i produksjonsanlegg, Solveig Langsrud, Nofima

 

14.10 Helgenomisering av Listeria, Trond Løvdal, Nofima

 

14.30 Jakten på Listeria ute på sjø, Sandra Panek, UiS

 

Pause kl 14.45

 

15.00  Presentasjon av Havline prosjektet, Carl Erik Arnesen, Hav Line gruppen

 

15.20  Tek-slakt, hva er mulig med lukking av ventemerdsystemer? Tom Ståle Nortvedt, SINTEF Ocean

 

15.40 Automatisk buksinspeksjon av sløyd laks, Elling Ruud Øye, SINTEF Ocean

 

15.55 Sporing av laks i slakteri uten fysiske merker, Aleksander Eilertsen, SINTEF Ocean

 

Diskusjon og avslutning

16.30 Slutt og vel hjem

 

Deltakeravgift: kr 500 som dekker møte og måltider. Ønskes hotell må dette bookes selv.

 

keyboard_arrow_up