Workshop slakt og prosessering av laks
Workshop slakt og prosessering av laks
Fagsamlingen arrangeres av FHF i samarbeid med Nofima.
Sted: Måltidets hus, Stavanger
Tid: 6. mars kl. 10.00 - 16.30
Program
Fagsamling med tema slakting av laks og fremtidige løsninger for prosessering.
Arrangør: FHF i samarbeid med Nofima
Registrering kl 09.00
Velkommen v/Kristian Prytz, FHF
Fillet-O
10.00 Generell presentasjon av Fillet-O, Bjørn Roth, Nofima
11.00 Effekten av spyling og valg av vann på kvalitet av fillet, Jørgen Lerfall, NTNU.
11.30 Fillet-O produksjonslinje, Frode Kjølås, Optimar
Tid til diskusjon og spørsmål.
12.30 Lunsj
Listeria
13.30 Verktøy mot listeria, Even Heir, Nofima
13.50 Forebygging av listeria i produksjonsanlegg, Solveig Langsrud, Nofima
14.10 Helgenomisering av Listeria, Trond Løvdal, Nofima
14.30 Jakten på Listeria ute på sjø, Sandra Panek, UiS
Pause kl 14.45
15.00 Presentasjon av Havline prosjektet, Carl Erik Arnesen, Hav Line gruppen
15.20 Tek-slakt, hva er mulig med lukking av ventemerdsystemer? Tom Ståle Nortvedt, SINTEF Ocean
15.40 Automatisk buksinspeksjon av sløyd laks, Elling Ruud Øye, SINTEF Ocean
15.55 Sporing av laks i slakteri uten fysiske merker, Aleksander Eilertsen, SINTEF Ocean
Diskusjon og avslutning
16.30 Slutt og vel hjem
Deltakeravgift: kr 500 som dekker møte og måltider. Ønskes hotell må dette bookes selv.